Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Súlyos krízishelyzet! Vélemény...

Súlyos krízishelyzet! Vélemények? (bövebben lent! )

Figyelt kérdés
38 éves férfi vagyok. Magyaroszágon élek egy vidéki városban. Évek óta tartós munkanélküli. Olyan problémám van, hogy 2010. óta a városomban egyszerűen sehogy sem kapok munkát. Akárhová jelentkezem, sorozatosan visszautasítanak pedig több szakmával rendelkezem és érettségivel. Szorgalmas, dolgos, minőségi munkát létrehozni képes ember vagyok. Most a „családommal” élek egy háztartásban, a 66 éves nyugdíjas „édesanyámmal” és két „fivéremmel” élek az egyikük 41 éves a másikuk 31, mindkettőjük dolgozik melósként. Megmondom őszintén a munkanélküliségem és a pénztelenségem így is nagyon nagy kihívást jelentett, amit legfőképp abból állt, hogy az itthoniak eltartottak (de időközben még súlyos emésztőrendszeri beteggé is válltam, amit ha nem kezelek itthon saját módszerekkel, akár bele is halhattam volna) és ebből sok konfliktus született itthon. Mondanom sem kell, hogy a hülyézés, szidalmazás, az állandó jellegűvé vált, néhény esetben tettlegességig fajuló konfliktusokkal (engem vertek). Anyám tavaly beperelt, hogy engem helyezzenek cselekvőképességet kizáró gondnokság alá, mert időközben el akarta volna adni a házunkat, (98 nm2-es, jó minőségű polgári házunk van) csak én meg a ráeső részből nagyon kevés pénzt kaptam volna, albérletbe menni meg nem akartam, így az adásvételi szerződést nem írtam alá és a házunk eladása meghiúsult. Az ellenem indított pert aztán „anyám” elveszítette mert az igazságügyi elmeorvosi szakvélemény alapján (magas átlagos intelligenciaszint MAWI 118 IQ, mentális betegségben nem szenved) a bíróság épelméjűnek nyílvánított így még a részleges cselekvőképeségi gondnokságomat se tartotta indokoltnak és az ellenem indított eljárást megszüntette. Ez volt idén Februárban (2019). Idén jelentkeztem egyetemre, ősszel már valószínűleg nappali tagozatos egyetemi hallgató leszek. (mert úgy döntöttem belefogok a tanulásba ha munkát sehol sem kaphatok). Itt jön a csavar a történetben és ezzel egy világ össze is omlott bennem. Anyám és a testvéreim, tehetetlenségükben vagy nem tudom miért újabban már szexuálisan is elkezdtek zaklatni. Tapizás, kihívó, provokatív, gúnyolódó szexuális magatartás. A foghúzásom utáni gyengélkedö idöszak alatt is. Amit egy ideig tűrtem (mert ök tartanak el) de azt vettem észre, hogy ez nagyon negatív hatással van a lelkiállapotomra. Eddig minden nehézséggel meg tudtam bírkózni, ami eddig ért (a pert végigvinni is nagyon sok energiába került amit meg fordíthattam volna a munkára is) pedig nem volt könnyű eddig sem. De így már egyre nehezebb. Kezdek agresszívvé válni és lelkileg nagyon szétesetté. Arra jöttem rá, hogy ez a szexuális zaklatás miatt lehet itthon (mert ez már nekem az utolsó menedékem volt, a munkanélküliség és az egzisztenciális, lecsúszás, szétesés elől), mert míg nem volt addig bírtam a nehéz próbatételeket de így már nem megy. A környezetemben eddig sem volt senki sem hajlandó segíteni, pedig többször is kértem segítséget az ismerősöktől, rokonoktól. Mégis a közöny fogadott mindenhol. A helyi hivatalok sem segítenek semmiben. Tudna valaki tanácsot adni, hogy ilyen helyzetben kihez lehet fordulni? Valamilyen segítő egyesület kellene, mert így már nem bírok egészséges személyiségű ember maradni, amit meg nagyon szeretnék a jövőben is, mert eddig minden nehézség ellenére sikerült az maradnom. Előre is köszönöm mindenki építő, segíteni szándékozó válaszát!

2019. máj. 25. 01:46
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

38 éves vagy, évek óta a testvéreid és anyád tart el, mert ilyen olyan okokból dolgozni nem dolgozol. Megtűrt személy vagy, nyilván elegük van abból, hogy semmit teszek egész nap. Erre szerinted az a jó ötlet, hogy beiratkozol egyetemre, ami még 3,5 év semmittevés...

Munka kell neked, nem gondolod, hogy veled van a hiba, ha sehova nem vesznek fel dolgozni?

Keress olyan munkát, ahol adnak szállást és kezdd el a saját életedet! Vagy adjatok el a házat és a részedből menj albérletbe olyan helyen, ahol van munka.

Komolyan van bármi terved?

2019. máj. 25. 06:13
 2/16 A kérdező kommentje:
Bevallom tavaly azért volt egy munkahelyem. Szépen rendben dolgoztam. Oda is csak azért mentem el, mert a művezetö azt mondta sűrgös, már tegnap kellett volna neki egy melós. Jó mondom akkor elmegyek, segítek ha ilyen nagy a baj. Ledolgoztam egy hetet. Képzeld, egy nap bejön a nagyfönök és azt mondja nekem: "Nem kell kapkodni, nem kell ugrálni, ide el lehet jönni és a szakmát gyakorolni" Kicsit furán néztem rá, mert igaz, hogy iparkodom ha munkába vagyok de nem éreztem "kapkodásnak" és örültem is annak a mit mond. A munkáim is szépek lettek, nem is kötött bele senki a minöségbe. Úgy voltam vele jó, ha ez gyors amit csinálok visszaveszek a tempóból. Így telt el a másnap délelött, egy jó közepes tempóval, de végig munkával. Erre képzeld, délben jön egy munkatárs, hozza az addigi munkabérem és azt mondja: "Csináljunk egy hónap szünetet! kérdem töle -Miért? A késések miatt? (volt, hogy késtem, fél órákat, meg kihagytam napokat mert a bíróságra kellett mennem). azt mondja -Nem. Lassú vagy! Hát ez meg milyen már? Az egyik nap gyors vagyok és "kapkodom" , a másikon meg lassú?
2019. máj. 25. 06:59
 3/16 A kérdező kommentje:
Aztán mondanom sem kell, egy hónap múlva sem kerestek. Hát nem vicc?
2019. máj. 25. 07:01
 4/16 A kérdező kommentje:
És az sem igaz, hogy nem csinálok itthon semmit. A házunkat rendbeteszem, füvet nyírok, bevásárlok, takarítok, virágot ültetek, kertészkedem, kerítést festek, van, hogy én fözök stb. Igyekszem hasznossá tenni magam itthon.
2019. máj. 25. 07:06
 5/16 anonim ***** válasza:

volt, hogy késtem, fél órákat, meg kihagytam napokat mert a bíróságra kellett mennem

Ezt mind azalatt az egy hét alatt, amíg keményen dolgoztál? Nem semmi!

2019. máj. 25. 07:16
 6/16 A kérdező kommentje:
Kissé sokat kommentelek de leírom. Itthon volt, a korábbi években, hogy a fejemhez vágták, hogy "költözzek el", "menjek el hajléktalanszállóra". De az is milyen? Milyen család az amikor az egyik tag bajba kerül a többi meg leszarja és nem segít? (megdögölnék egy hajláktalanszállón az biztos, szeretek olvasni is, volt gyerekszobám, még tánciskolába is jártam, kórusba is felnöttként és sokan mondták jól éneklek és menjek oda?)A korábbi években volt, hogy tudtunk volna tesómmal is közös építöipari munkákat vállalni. Nem volt hajlandó belemenni. És akkor én nem akarok csinálni semmit?
2019. máj. 25. 07:33
 7/16 A kérdező kommentje:
Nem keményen dolgoztam hanem hatékonyan. És a kettö között van különbség. De ha szórakozni akarsz itt velem ne írjam le inkább mit tegyél!
2019. máj. 25. 07:34
 8/16 anonim ***** válasza:
38 évesen pontosan úgy csinálsz, mint ha 18 éves lennel. Most már ideje lenne felkelni és kezdeni magaddal valamit!
2019. máj. 25. 07:34
 9/16 A kérdező kommentje:
Te mit csinálnál a helyemben? Van kb. most 500 forintom. Közlekedni nem tudok, mert nincs se autóm, se egy normális kerékpárom. Bátyám xar brigáját használom, mikor a szuper gépe itt a garázsban kihasználatlanul évek óta áll, de nem adja ide, ö meg autóval közlekedik.
2019. máj. 25. 07:37
 10/16 A kérdező kommentje:
Te 18 éves koromban sem ismertek hülye embernek. Érted? 18 évesen iskolába jártam és hétvégente apámmal melóztam. Soha semmilyen fegyelmi kihágásom nem volt az életben és nem azért mert nem voltam soha rossz fiú, hanem azért mert ha nem kellett csinálni a balhét akkor soha nem csináltam én sem, kivéve ha valahol már nagyon közbe kellett lépni. Mit értessz te 18 éves kor alatt?
2019. máj. 25. 07:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!