Megéri letenni az OKJ-s képzést egy olyan szakon amit valószínűleg később nem fogok hasznosítani?
A helyzet az az, hogy egy olyan szakon tanulok ami igazából nem nagyon érdekel.
Idén fogok érettségizni és el kéne döntenem, hogy akarok-e +1 évet maradni az OKJ-s képzés miatt.
Egyetemre csak jövőre tudok menni és úgy gondoltam, hogy az érettségi után elmegyek dolgozni egy évre. Viszont ha leteszem a képzést elméletileg kapok plusz pontokat a felvételihez, azt viszont nem tudom, hogy ez bele számít-e a duplázásba.
Szerintetek letegyem az OKJ-t?
Egyértelműen maradnék.
Csak 1 év és lesz egy szakmám és ezzel 30 + pontom!
Szia!
Én pontosan ezt csinálom (kereskedelmi szakgimiben: kereskedelmi érettségi {ker-ügyintéző végzettség, ami egyébként a + 1 év (kereskedő okj) nélkül semmit sem ér}
Sose volt a szívem csücske, de megéri maradni. Mit számít az az egy év?
Időhúzásnak - de hasznos időtöltésnek tökéletes. Azalatt eldöntheted, hogy mit szeretnél, mi az, ami valóban érdekel és, hogy egyáltalán belefektetnél-e energiát az egyetembe a jelen körülmények között, ugyanis nehéz megütni a lécet és a tapasztalatok alapján egyre inkább nem érdemes nekikezdeni. Legnagyobb álmom vomt pedig bekerülni pszichóra, ehelyett annak is örülni fogok, ha egyáltalán FOSZK-ra (felsőoktatási szakképzés) felvételt nyerek kereskedelem & marketingre. Dánia a célom, így akármiz is csinálok, a NAV be fogja rajtam hajtani a felhasznált állami féléveimet. Sajnos akármilyen felsőoktatásba kezdel, tudnod kell, hogy a hallgatói szerződésben meghatározottak szerint vagy ledolgozol a képzés elvégzése után x évet, vagy visszafizetteti veled az állam a féléveket. Korrekt? Dehogy. De, mint annyi minden, ez is a tipikus magyar valóság egyik nevetséges eleme.
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!