Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Több éves, évtizedes harcművés...

Több éves, évtizedes harcművészeti tapasztalattal, ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Természetesen itt nem magamra gondoltam. Olyanok válaszát várom, akik régóta és rendszeresen foglalkoznak harcművészetekkel. A szituáció: beszólnak neked az utcán. Természetesen nem mész el szó nélkül, visszalépsz tisztázni a helyzetet. HA további anyázás jön, akkor ütsz/rúgsz? Vagy csak ha tettlegességig fajul a dolog. Veletek esett már meg hasonló? Mit tettetek? Mit kell ilyenkor tenni?

2019. márc. 25. 14:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
#10 Ezen jót nevettem.
2019. márc. 25. 15:59
 12/18 anonim ***** válasza:
8-as nem harcművész, hanem egy marha. Max sportoló, de nem harcművész.
2019. márc. 25. 16:57
 13/18 anonim ***** válasza:

"Harcművészként.

1X volt olyan, hogy valaki nagyon durván beugatott a csajomra sértő dolgot. Megfordultam, majd azonnal kapta arcba a paprika sprayt, majd egy fejberúgást. Majd elsétáltunk."

És nem csuktak le? Kár! Megérdemelted volna.

2019. márc. 25. 17:00
 14/18 anonim ***** válasza:
6%
Miért kéne lecsukni?? Jól tette. Én engedélyezném ha rajtam múlna hogy az ilyen kötözködös alakokat szarrà lehessen verni következmények nélkül. Egyböl szebb lenne a vilàg. Nem is lennének ilyen sokan nagy pofàval az biztos.
2019. márc. 25. 19:20
 15/18 anonim válasza:

90-es években még különféle szórakozó helyeken portáskodtunk a nyári balatoni éjszakákban. Akkor már volt a helyzet, a csibész ha pofán lett csapva, nem a rendőrségre ment. Keményebb volt. Akkor használtam a tudást.

Ma már nemigen. Jópár éve volt az utolsó konfliktusom, azt is lerendeztem egyetlen egy ütéssel.

"Több éves, évtizedes harcművészeti tapasztalattal, ti mit tennétek?" Picit máshonnan megközelítve: Ma is járok edzésre, pedig 40 rég elmúltam, versenyek már nem játszanak be nagyon. Mit értem el? Rengeteg jó arcot ismertem meg, karate miatt sok barátom lett, szép emlékeket, és nem utolsó sorban, a korosztályomhoz képest nagyon jó kondíciót. :) Megjegyzem, páromat is a karate miatt ismertem meg, és még Ö is gyakorolja.

2019. márc. 26. 06:55
 16/18 anonim ***** válasza:

Maximálisan egyetértek a mester tanácsával, el kell futni, ha megtámadnak, és tovább járni a mesterhez harcmüvészetet tanulni, és fizetni a tandíjat. Hiszen, ha nem futnál el még ott az utcán kiderülne, hogy a harcművészeted kizárólag az edzésen hatékony.

Üdvözlet

Egy Aikodó és chi na tanítvány.

2019. ápr. 16. 04:13
 17/18 anonim ***** válasza:

22 év harcművészeti múltat elfogadsz tapasztalatnak?

Ez idő alatt talán kettő esetben fordult elő, hogy beszóltak. Természetesen szó nélkül elmentem. Az egyik esetben itt meg is állt a dolog. A másik esetben az illető utánam jött és tett még egy kísérletet. Néhány halk szó egy mosoly kíséretében kibillentette az egyensúlyából.

Amikor valaki beléd köt, ellentámadásra számít, vagy látványos félelemre. Előbbi esetben feljogosítva érzi magát a harcra. Utóbbi esetben vérszemet kap és uralkodni próbál. A határozott, nyugodt és békés fellépés váratlanul éri a támadót és legtöbb esetben ez elegendő is.

Mottóm:

"ha harcolnod kell, hibáztál".

2019. ápr. 18. 13:48
 18/18 Juliusz48 ***** válasza:

Csak a hasonlóan kötekedő embernek jut eszébe, hogy tettlegességre kell vinni a dolgot, egy elhangzott megjegyzésért.

Nekem erről egy mondás jut az eszembe. "Ali szarral birkózik, ha nyer, ha veszít, szaros lesz.

2019. jún. 12. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!