Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Eltorlik az egész vizsgát?

T. Rocco kérdése:

Eltorlik az egész vizsgát?

Figyelt kérdés
Üdv mindenki jogosítvánnyal kapcsolatba lenne a kérdésem, tavaly megallitottak a rendőrök nem volt vezető engedélyem utánna elkezdtem a jogosítványt túl vagyok az elméleten elsosegelyen mindennen, egy vezetés vizsgám volt hátra és kijott egy 6honapos eltiltasom, vizsga előtte 1nappal kérdés az, igaz hogy ilyenkor minden vizsgámat eltorlik? Nem találtam semmit erről

2019. márc. 24. 20:40
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom mennyire naprakész a nyilvántartás, de jogszabály szerint, akinek érvényben levő eltiltása van, az eltiltás időtartama alatt nem tehet sem elméleti-, sem gyakorlati vizsgát. Oka, hogy nem felel meg a közlekedésbiztonsági feltételeknek.

Az elméleti vizsgádat már nem érinti. Nem tudom, pontosan mit jelent, hogy „kijott egy 6honapos eltiltasom, vizsga előtte 1nappal”. A gyakorlati vizsga előtt jött az értesítés, hogy valamikor elkezdődött/elkezdődik az eltiltás, vagy a vizsga előtt egy nappal kezdődik/kezdődött az eltiltás.

Ha a vizsga napján már érvényben van az eltiltás, akkor nem vizsgázhatsz. De, mégegyszer írom, nem tudom, hogy a vizsga napján már érvényben volt-e az eltiltás, és azt sem, hogy mennyire naprakész a közlekedési hatóság nyilvántartása.

Ha gyakorlatból nem vizsgázhatsz, akkor a 6 hónap még belefér; a sikeres elméleti vizsga két évig érvényes, azon belül kell sikeres gyakorlati vizsgát tenni.

2019. márc. 24. 22:30
 2/4 A kérdező kommentje:
Február 26.an lett jogerős de nem tudtam hogy el vagyok tiltva 6honap közúti eltiltást kaptam ami azt jelenti hogy nem vezethetek 28an pedig vezetesbol volt vizsgám ugye arra már nem mentem de januárban már le raktam az elméletet és az elsősegélyt és a kérdés az hogy az elméletet eltorolhetik? Persze az oké ha forgalmi vizsgát eltorlik de az elméletet is?
2019. márc. 25. 22:22
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem törölhetik el az elméleti vizsgát. Viszont, mint írtam, két év elteltével érvényét veszti (ez nincs összefüggésben az eltiltással, ez álatános szabály). A gyakorlati vizsgának pedig feltétele az érvényes elméleti vizsga.
2019. márc. 26. 16:45
 4/4 A kérdező kommentje:
Ahogy mondtad, nem. Törölték el mert miután lejárt a 6 hónap eltiltásom, nem kellett se az elméletet semmit újra kezdenem mivel jogerős volt miután le tettem ezeket, tehát ha előbb lett volna jogerős és utánna tettem volna le akkor eltoroltek volna viszont ahogy lejárt a 6honap csak a forgalmi vizsgát kellet megtenni és azóta sikeresen megkaptam, köszönöm
2020. márc. 30. 00:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!