Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szerintetek ez jogos?

Szerintetek ez jogos?

Figyelt kérdés

Háttér sztori:

Van egy lány az osztályunkban, akinek évekig a “barátai” voltunk/voltam.

Manipulatív, mindenkit kibeszél és mindenkiben csak a hibát hangsúlyozza, rendszeresen megszégyenítette az úgynevezett barátait. (Köztük engem is)

Azt hitte mindig is, hogy ő a kiskirálylány, aki bármit megtehet következmények nélkül. Nem mertem lelépni, mert ha ez a lány utált valakit, akkor mindenki másnak utálnia kellett. Mindig talált valakit akit kiközösített, és mindenki birka módjára ment utána. Itt bevallanám, hogy én is ezt tettem, mert ha ellenkeztem, akkor veszekedett velem, megalázott és bántott. Mindenkivel ezt csinálta. Illetve hobbija volt időközönként összeveszni valakivel, az áldozat meg cseszhette.

Ha valamit elmondtál neki, akkor az egyenlő volt azzal, hogy a fél városnak elmondtad, mivel az ő élete annyira érdektelen és szar, hogy csak másokéról tud beszélni.

Bevallom, voltak jó idők, viszont túl sok rossz emlékem van ahhoz, hogy ezekkel foglalkozni tudjak. Amikor már csak ketten voltunk barátok láthatóan nem mert már balhézni mert nem volt kihez mennie.

Tehát fizikailag és verbálisan is rengeteg embert alázott, r**bancozott, és hasonló jelzőkkel illetett.

Viszont végre kinyílt a szemünk, és vettük a bátorságot, hogy (egyenként) ott hagyjuk ezt az embert. Sokkal boldogabb vagyok, sokkal kevesebbet feszengek.

Kiderült, hogy folyamatosan kibeszél mindenkit. Főleg a külső két illeti meg szép szavakkal, meg hogy “elcigányosodunk” meg hasonlók.

Viszont most visszakapja (a töredékét) annak amit évekig elviseltünk, és ez már nem tetszik neki annyira mint amikor ő csinálta ezt.

Mindent tagad amikor beszélünk vele, és tegnap már majdnem nekimentem, ahogy egy másik osztálytársam is.

Nem basztatjuk, viszont ki van közösítve, hisz mindenki utálja. Egyik osztálytársam egyik órán megdobálta papírral, ő meg majdnem sírt, természetesen amikor ő csinálta ugyanezeket, akkor az vicci volt.

Én például már nem tudok normális hangnemet használni vele szemben, nem is akarok. Nemrég megtudtuk, hogy aktívan szid minket, mi pedig megmondtuk neki, hogy Kussoljon, mert semmivel sem szebb nálunk. Poénkodunk vele a füle hallatára, azokon a neveken nevezzük egymást amit ő agatott ránk. (Persze a hátunk mögött)

A kérdés az, hogy szerintetek ez jogos?

Ennyi év szenvedés után rossz dolog az, hogy visszaadjuk neki ugyanazt, amit mi kaptunk?

2019. márc. 23. 15:02
 1/6 anonim ***** válasza:
A harag nem jó tanácsadó. Szerintem azzal jársz a legjobban, ha végleg elengeded. Különben sose lesz vége.
2019. márc. 23. 15:07
 2/6 anonim ***** válasza:
Én a helyetekben le ülnék vele szembe és tisztázni a sok éves helyzetet, csak ezt, úgy lehet elérni nála és nálatok, ha tiszta, józan ésszel tisztázzátok!! Amit csináltok egymás közt, nagyon gyerekes fejjel viszitek végig, senki sem óvja meg egymást a megalázatottságban, oda vissza művelitek egymással, pedig egyszerűen meg kéne beszélni, hogy nem ez így nem vezet sehova! Üljetek le és beszéljétek meg a problémátokat, ha most ott lennék, biztos rendet tennék köztetek, úgy kitudok osztani fiatalokat 22 éves létemre, hogy egy életre elmenne a kedvetek az egymás szekálásától! Ha lehet felnőtt fejjel próbáljátok meg beszélni az eddig lezajlottakat, és ha ezt sikerült elérni, akkor szét váltok és nem foglalkoztok egymással. Bár csak ilyen egyszerű lenne, tudom, de ha még mindig megy a zsörtölődés és a konfortálódás, akkor csak az iskola végeztével marcangoljátok egymást, de a legvégén eszetekbe jut az, hogy ezt lehetett volna békésen is meg tenni, majd idővel majd csak meg komolyodtok, és akkor elgondolkodtok, hogy milyen gyerekesek is voltatok, ez mindenkire vonatkozik!
2019. márc. 23. 15:39
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen nektek.

Próbáltuk többször is, vele viszont egyszerűen nem lehet, mert letagad mindent a világon.

Illetve én nem igazán foglalkozok vele, viszont amikor meghallom, hogy valamit pofázik rólam vagy a családomról, akkor nem finomodok, megmondom neki kerek perec. És valóban kiprovokálja (és tette mindig is) amit kap, viszont messze nem azt kapja amit megérdemelne.

2019. márc. 23. 15:48
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom hány éves lányról van itt szó, de szerintem szeretet hiánya van, és nincs kitől ezt meg kapja, és csak ilyen gyerekes módon akarj mindenki tudtára adni, hogy bizony kéne már valaki mellé, attól talán lenyugszik, mármint ha lenne egy fiú az életébe, ő rá talán hallgatna!
2019. márc. 23. 16:41
 5/6 anonim ***** válasza:
A frusztráltság, amit nap mint nap szembesít veletek, lehet még családi ügy is, bármi lehet a háttérben, szerintem ezt igyekezzetek helyén kezelni, próbáljon meg valakivel barátilag közeledni, mert ha mindenki elutasítotja, persze, hogy ilyen gőgösé válik, az elutasítottság nem éppen most kéne megtörténnie, ezt vegyétek figyelembe, mert amit próbál imitálni, produkálni, az segély kiáltás, csak senki nem veszi észre.
2019. márc. 23. 16:44
 6/6 anonim ***** válasza:

Mostmár nem vagy különb nála.

Most Te vagy olyan.

2019. márc. 23. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!