Hát a témában erősen etalon a Steins;Gate és a Madoka, ahogy az előttem lévő válaszolók is leírták.
Viszont ha túl fiatal vagy, vagy nem vagy elég türelmes, akkor egyiket se ajánlanám. Ezek seinenek, jellemzően lassan beinduló sorozatok, kevés akciójelenettel, inkább a karakterekre és a közöttük lévő kapcsolatokra helyezik a hangsúlyt, na meg pszichológiai dolgokra. Ezeket egy túl fiatal néző általában unalmasnak találja.
"Kedves" "nem sznob" 6-os válaszoló:
Érdekes módon én soha nem unatkoztam a Steins;Gate első felén. Persze sokan valóban unalmasnak tartják az első felét, ezt meg tudom érteni. De azt nem, hogy emiatt "hulladéknak" könyvelik el.
1. Az első felében megismerjük az összes karaktert, annyira amennyire szükséges. Ezzel máris fölé nőtt az átlagos sorozatoknak, amelyek arra se veszik a fáradságot, hogy a szereplőit rendesen bemutassák.
2. A Steins;Gate vonultatja fel a legkidolgozottabb időutazásos elméletet, nemcsak az animék között, hanem úgy en bloc. A Doctor Who is elbújhatna mellette. Az időutazás szabályait az anime első fele dolgozza ki. Azt csak halkan megjegyzem, a Steins;Gate paradoxonok nélkül meg tudta oldani a problémát. Erre másik sorozatot/filmet nem tudnék példaként mondani.
3. Újranézés során rájön az ember, hogy mennyi rejtett utalás van az első felében arra vonatkozólag, hogy mik fognak történni a sorozat második felében, illetve hogy melyik szereplőnek milyen szerepe lesz a későbbiekben. Ezt szintén kevés sorozat tudja felmutatni.
4. A fentebbi 3 pontból látszik, hogy az anime második felének semmi értelme nem lenne az első fele nélkül, tehát az első, "unalmas" fele mindenképpen szükséges, és semmiképpen sem "hulladék".
5. A Steins;Gate emberközeli, és realisztikus. Nem egy hiper-szuper látványos sci-fi. Éppen ezért az is sokkal reálisabb, hogy a tragédiák szépen lassan, fokozatosan szakadnak a szereplők nyakába. A legtöbb sorozat nemes egyszerűséggel, mindenféle bevezetés nélkül belecsap a lecsóba, ami meglehetősen káros és rontja az élvezeti értéket. A Steins;Gate nem ilyen.
Mint mondtam, türelmetleneknek, fiataloknak nem való ilyen kifinomult sorozat. A 6-os válaszoló ékes példája ennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!