MI történik ha nem veszem át a csomagot?
Egy barátomnak rendeltem ajándékba, de ő meg ma hívott hogy amit már szeretett volna azt megvette magának (ő nem tudott arról hogy ajándékba megrendeltem neki xd).
Tehát ha én nem veszem át a csomagot akkor abból nekem akadhat valami rossz? Egy ismerősöm mondta hogy ne vegyem át majd visza küldik azoknak akiktől rendeltem , nem lesz belőle semmi baj. Ez igaz?
Dehogy igaz, te megrendelted, kifizetni ki kell, ha nem veszed át, akkor még a visszaküldést is fizetheted, de ettöl nem mentesüls a fizetési kötelezettség alól!
Esetleg megpróbálhatsz írni nekik, hogy lehet-e valahogy még stornózni a megrendelést, esetleg kisebb összeg ellenében.
Nézd, én webáruházban dolgozom. Mikor rendelted? Hívd fel soron kívül a céget, hogy mi a helyzet. Ha még nem indult el a szállítás, akkor törlik a rendelést.
Egyébként 14 napod van a kézhezvételtől számítv arra, hogy indoklás nélkül elállj a vásárlástól. Ilyenkor az átvett csomag visszaküldése a vevőt terheli.
Ha már kifizette, akkor a termék ára visszajárt. Ha volt szállítási költség is, az nem.
Amennyiben nem veszed át a csomagot, akkor is ki kell fizetned az oda-vissza szállítást. Ha nem teszed meg, akkor elvileg perelhető vagy, de erre aligha kerül sor. Sokat nem tud tenni a cég, legfeljebb feketelistára tesznek.
azt írta a webshop hogy amit rendeltem nincs még készleten. HA írok nekik egy emailt amiben elállok a terméktől, úgy is kell fizetnem?
Még nem történt se feladás se kiszállitás se, mert ugye irták hogy a termék még nincs készleten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!