Mi a teendő akkor, ha se munkám, se rendes végzettségem nincs, amiben el tudnék helyezkedni, és pénzem se tovább?
Konkrétan, kedves Kérdező, én még papucsban vagyok, de megpróbálok válaszolni neked.
Nem vagy gyökér! Egyelőre nem találtad meg azt, hogy mi lenne a megfelelő munka számodra. Ez attól is függ, hogy az ország mely területén élsz. Illetve, hogy adekvát tanácsot adhassunk, tudnunk kellene, h mit is takar pontosan az ügyetlenséged. Milyen munkákat próbáltál eddig, amik nem váltak be neked?
Ha kapunk több infót tőled, pontosabban tudunk segíteni. Ha nem, akkor olvasd el a HVG Diploma c. különszámát. A cím ne tévesszen meg, nem csak felsőoktatásról szóló infók lesznek benne, hanem középfokú végzettségűeknek is szól a kiadvány. Benne lesznek a munkaerőpiaci trendek, azok a tendenciák és változások, amikk 2-5 éven belül várhatók. Pl. javaslatok arra, h mit tanulj. Jelenlegi helyzetedből vsz a tanulás és/vagy a költözés visz ki legegyszerűbben.
Az ügyetlenségem konkrétan azt takarja, hogy kihagyok valamit, ha megpróbálom a tempómat felvinni. Egyszerűen nem tudok időre dolgozni, pláne nem nagy nyomás alatt. Mert akkor a határidőn kattog az agyam, és nem a feladaton.
A szépség relatív, kedves második, erre nincs jó vagy rossz válasz. Inkább azt mondanám, hogy pont olyan átlagos vagyok, mint mindenki más. Dolgozom az egészségemen, figyelek a higiéniára, ez teljesen alap dolog, engem még neveltek erre, ahogy sok más embert is. Viszont felmerült bennem a kérdés, hogy így mit csináljak, mert szeretnék még egy szakmát, családilag döntöttünk így, hogy akkor próbálkozzam mással, amire van kereslet is. Fejér megyében, a Velencei tó környékén lakom, és igen, itt probléma, hogy munka maximum szezonálisan van, messzebbre meg lakóhely miatt nem hajlandók felvenni azon indoknál fogva, hogy hogyan járok be? Nem bíznak a vonatok menetrend szerinti pontosságában, amit sokszor alá is írok. A közlekedés előző helyemen is probléma volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!