Ti mit gondoltok erröl a hirtelen berobbant kpop zenéröl ami rengeteg tint elvitt?
Régebben nem szerettem a popzenét, kevés olyan előadó volt, akitől hallgattam. Inkább jazz, klasszikus és rock vonalat szerettem. Azóta bejött az életembe a koreai zene (kpop, krock, underground), és igen, azóta 70-30% lett az arány, a koreai javára.
Ez a hirtelen kpop hullám meg a BTS világturnéja után figyeltem meg, előtte meg már voltak utaló jelek, hogy többen leszünk. Engem inkább az zavar, hogy sokan egy-két éven belül már elfelejtik, pedig van itt több is egy-két csapatnál. Tényleg, a klippek, a koreó és a zene minőségi, változatos. Az előadók kommunikálnak a rajongókkal, tartják a kapcsolatot. Ez nagyon tetszik. Szóval szeretem a koreai zene kis világát ^^
Pár évente mindig megjelenik egy olyan trend vagy banda, ami meghódítja a világ tinijeit. 5 éve ez határozottan a One Direction volt, és úgy tűnik, hogy most ez a BTS. A BTS meg nyilván hozza magával az egész kpopot, szóval így teremtenek trendet. (Persze, a kpop létezett a BTS előtt is, de azt senki sem mondhatja, hogy nem a BTS játszott nagy mértékben közre a mai népszerűségéhez. A BigBanget is üti.)
Mellesleg vannak nagyon jó zenék, amik miatt abszolút megérdemlik a figyelmet a zenészek vagy idolok.
Úgy írsz róla mintha legalábbis pestis lenne :c
Én szeretem a kpopot, főleg azt hallgatok, de persze jó sok nem koreai számot is nagyon szeretek. (Japánt is hallgatok, de most angolra gondoltam >v<)
Egyetértek néhány előző kommenttel: nem zavar, ha nem tetszik mindenkinek ez a műfaj, csak ne minősítsék anélkül, hogy hallották volna, csak mert koreai vagy mert "mind b*zi" (ami bárkire mondják durva és sértő), és sajnos én sokszor futok ilyen utálkozó ellenben tudatlan emberekbe... ;_;
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!