Mi a véleményetek a Vanília névről? Adnátok a gyereketeknek?
Gyerekkoromban, amikor a KFT együttes Valéria című számát hallottam, Vaníliának értettem. :)
Amúgy nem adnék neki ilyen nevet. Nem helyes, ha egész gyerekkorában megjegyzéseket kapna csak azért, mert én jópofának találom. Becenévnek talán megfelelő.
Szia!
Igazat kell adnom azoknak, akik azt írták, hogy csúfolnák a gyereket, akinek ilyen neve van, de elsőre, ahogy megláttam-olvastam a kérdésed, az ugrott be, hogy még serdülő korában is ezzel frocliznák, hogy "nyalnálak, mint egy fagyit".
Nem hinném, hogy nagyon örülne neki. Bár a név különleges, itt koránt sincs akkora - kultúra, hagyomány - elfogadás ilyen téren, mint pl. az USA-ban, ahol már egészen elképesztő neveket is adnak a gyereknek, csak egyedi legyen.
Szerintem szép, de keresztnévként lehet, hogy inkább a Vanillát adnám. Bár nemtom. Egyébként jobb, mint a Fahéj mint keresztnév:) a Vaníliának keresztnévként van egy bársonyossága , kecsessége; a Fahéjka meg olyan snassz:) Szóval ez még szerintem teljesen elképzelhető lánynak:)
Lehet becézni Vaninak, amit gondolhatnak pl Vandának, Vanesszának, akár még ha nagyon akarom, Valentinának is;
Vagy pedig lehet becézve még Lia is például (meg még lehet több is, de nekem a Lia név az nagyon cool!!!:)) Meg pl Lius, az is nagyon aranyos:):):) Vagy pl még a Nilla becenév is tetszik, az lehet már külön önálló név is arra, mint Csilla, Lilla, Milla, Nilla, de becenévként is jó szerintem:):):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!