Miért nem tudok, rendesen le pengetni egy dalt a gitáron?
Sajnos még nem találtam gitár tanárt, ezért otthon próbálgatok, youtube videókból tanulni. Tudom szánalmasan hangzik, de nagyon szeretnék megtanulni.
Már egész sok alap akkordot le tudok fogni, és a kotta olvasás is nagyából megy.
Van pár videó amikben ilyen “tábortüzes szinten” megtanítanak le pengetni egyszerű dalokat, de valamiért nem nekem nem úgy hangzik soha.
Az a baj, hogy az akkordokat el mondják, de, hogy, hogyan kell pengetni azt soha.
Mindig lelassítom a videót, és próbálom ki figyelni, hogy föl vagy le pengetnek, vagy csak, próbálom követni a ritmust, de egyáltalán nem hasonlít. Már mindent, próbáltam, 5 különböző dalba bele kezdtem, az akkordok mennek, a váltás megy, de nem bírom le pengetni.
Valaki el tudná magyarázni, hogy pontosan, hogyan is kell ritmust pengetni?
(Csak az egyszerü pengetést, nem értem. Nem a váltó bassszust vagy azt amikor pengetővel fel-le kell pengetni a húrokat. Ezekbe bele sem kezdtem.)
Azért nem szokták ezt elmondani/leírni, mert egy dalhoz többféle pengetés is jó, és ezt magadnak kell hallani. Idővel menni fog gond nélkül. Keress rá youtubeon arra, hogy "guitar strumming patterns". Addig is, 4/4-es daloknál simán négyszer húzd lefelé ütemenként a pengetőt, 3/4-eseknél háromszor, és ez gyakorláshoz az elején megfelelő lesz.
A kettes meg hülyeségeket beszél, ne törődj vele. Akkordozáshoz pont semmi értelme a skálázásnak, meg annak, hogy 250-re felmenj.
nem lehet, hogy el van hangolódva a gitárod?
Előfordul..
Egyszer a haverom hozzá nem nyúlt a gitárjához, és elhangolódott... XD
@7: Nem. Írja, hogy az akkordok mennek, azaz azok normálisan hangzanak, azaz a hangolással nincs probléma.
Egyébként ez a kaland nem csak a haveroddal esett meg egyszer, a gitár egy olyan hangszer, amit rendszeresen hangolgatni kell, akkor is, ha nincs használva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!