Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » 3 ujjal való gyors írás...

3 ujjal való gyors írás vakon, szerintetek ez eléggé gyors?

Figyelt kérdés

A lényeg annyi lenne, hogy 3 ujjal 100 szó/perc. Tehát 100 WPM. Ez szerintetek jó? Ezt kb 2 perce mértem: [link]

(Vakon persze).

2019. jan. 17. 21:07
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
De ezt csak megkérdeztem. Ezt csak én tudom, hogy így tudok írni. Ezért is kérdeztem gyk-n, mert itt senki se tudja ki vagyok.
2019. jan. 18. 09:16
 12/18 2*Sü ***** válasza:

41 éves programozó vagyok. 30 éve ütöm a billentyűzetet – anno még Commodore Plus4/64-en kezdtem –, és kb. a gépelési sebességem – így szövegmásolásban – ennek kb. a 60%-a. (Ha nem másolnom kell, akkor érzetre gyorsabb vagyok.) Egyébként vakon gépelek, mind a tíz ujjamat használva, de nem a klasszikus tízujjas gépeléssel. Párszor elhatároztam, hogy megtanulom tisztességesen a tízujjas gépelést, de nem tudtam rutinná tenni. Tíz ujjal gépelek, de bizonyos billentyűket szisztematikusan máshogy nyomok le (pl. az y, x billentyűket általában hüvelykujjal), bizonyos billentyűket meg ahogy jön alapon, néha csúszkál balra-jobbra a gépelésem.

Mondjuk a programozásnál a tízujjas gépelés nem is annyira praktikus, a programozásnál sokkal gyakrabban kell nem betűt gépelni, egy angol billentyűzetkiosztás esetén folyamatosan jobb kéz kisujjal kellene gépelnem. Meg aztán megnyugtatott az a statisztika is, hogy a tízujjas gépelés / nem tízujjas gépelés nincs kapcsolatban azzal, hogy egy programozó egy hónap alatt milyen mennyiségű és/vagy minőségű kódot ír meg, így aztán jó ideje nem is erőltettem ezt a tízujjas gépelés témát.

Szóval igen, ez a 100 szó/perc és a kb. 95%-os pontosság elég jó eredmény. De elég ritka is, három ujjal azért ekkora sebességet nagyon kevesen tudnak összehozni, olyannyira, hogy óhatatlanul kételkedni kezd az ember az eredmény valódiságán.

2019. jan. 18. 09:27
 13/18 A kérdező kommentje:
Be vallom másfél éve én is programoztam. De csak hobbi szinten. Talán azért mert egész életembe 3 ujjal gépelek. Így hozz szokott a gyorsasághoz + laptopot használok évek óta. Másik billentyűn lehet nem menne.
2019. jan. 18. 09:32
 14/18 TappancsMancs ***** válasza:
Nekem a legmeglepőbb az, hogy vakon három ujjal, mert simán hárommal sokan tudnak. :)
2019. jan. 18. 15:00
 15/18 csatrad ***** válasza:

ha nem memorizaltad akkor mas a keplet.

leglabb fele olyan lassan gepelhetsz.

es mivel memorizalassal alig 2%al maradtal el attol akik ebbol elnek es gyakorolnak egy felezo azt jelenti hogy gyorsabb kene hogy legyel mint amire az emberi biologia hatarai kepesek.

Matek szerint kamu vagy bocsi.

2019. jan. 18. 16:15
 16/18 A kérdező kommentje:
Nem baj hogy ezt mondod. Ezért is tettem fel a kérdést. De amúgy vakon három újjal mennyi szó/percnek kellene lennie egy átlagos embernek?
2019. jan. 18. 17:31
 17/18 A kérdező kommentje:
Na meg miért lenne kamu? Akik 10 ujjal gépelnek, ők is vakon gépelnek... :D Oké nekem lehet nehéz a 10 ujjas gépelés, mert életembe nem tanultam. Tehát ezért is mondom.
2019. jan. 18. 17:38
 18/18 A kérdező kommentje:
2 ujjal tudok gépelni ha úgy nézzük* A harmadik ujjammal csak a space gombot nyomom be :D De oké, vegyük háromnak.
2019. jan. 18. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!