Milyen gitárt vegyek?
Szia!
Szerintem picit elnézted a házszámot :) Elektroakusztikus gitárból nem fogsz elektromos gitár hangot előhozni. Az elektroakusztikus gitár annyit tud, hogy erősítőre tudod dugni, és az akusztikus hangját ki tudod hangosítani - de az akusztikus hang fog maradni.
De eleve reggae-re én elektromos gitárt néznék, bár persze, mint minden műfajban, ott is van helye akusztikusnak IS, de alapvetően egy elektromos (egy stratocaster, vagy telecaster, esetleg egy sg p90-ekkel) gitárt néznék hozzá.
A mennyiért jó kérdés. Ha használtban is lehet gondolkozni, erősítő nélkül egy 70ezer az alja kb, és onnan lehet felmenni bármeddig, milliós összegekig. Egy középkategória újonnan kb 200-250 ezer huf.
@2: Rászánt összegtől függ. Olcsóbbért Squier-től Standard vagy Classic Vibe, esetleg Vintage Modified szériás Telecaster vagy Stratocaster, vagy Yamaha Pacifica, mondjuk a 112-es. Drágábbért Fender Player Stratocaster, vagy Telecaster, esetleg valamilyen Ibanez strato, de lehetőleg nem dupla humbuckeres superstrato. Plusz még magasabb szériás Yamaha Pacificák.
Akusztikussal IS játszanak reggae-t. De egy elektromos szerintem több lehetőséget rejt. Még a műfajon belül is.
Csak úgy:
illetve
Ez meg érdekességnek/tanulni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!