Hideg fehér ledes izzót milyen módszerrel lehet meleg fehérré-sárgásabb árnyalatúbbá varázsolni?
Van megoldás, én azt használom és bevált, már ha tetszik a végeredmény.
Enyhén rózsaszínű árnyalatúvá lehet tenni a fényét szövegkiemelő filc tollal. Ezekben a tollakban van sok különböző színű. Ezeket végig próbáltam, amit el lehetett érni és a narancsosan pirosasan világítók között van olyan, aminek a legvékonyabb bevonata is egészen erősen lumineszkál a hidegfehér LED fényében.
Ezzel én LED szalagot tettem (nekem) kellemesebb színűvé, ami növények között van és részben a szórt szoba világítást is adja közben. Igaz, hogy ott víz éri, de miután ujjal bele dörzsöltem a filctoll festékét, utána hagytam megszáradni és bevontam F.BS szilikon vékony rétegével. Ujjal átkentem és kész.
Egy másik led sornál színtelen lakkal fújtam le a bedörzsölt UV aktív festéket és az is jól rögzítette.
Amit észre vettem, ha a filctollal bekenem a led felületét és ujjal elkezdem dörzsölni, akkor egy ideig kenhető, de ha tovább dörzsölöm rajta, akkor le is törlődik végül. Ezt ki kell próbálni és ráérzel.
A fényerőből nem vesz le észrevehetően, hiszen az UV aktív festék is világít a kékes fény gerjesztésének hatására, csak színesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!