Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » GLS házhoz szállításnál már...

GLS házhoz szállításnál már le kell menni a kapuba a csomagért? Emeletre már nem hozzák fel?

Figyelt kérdés

2018. dec. 10. 22:05
1 2
 1/15 2*Sü ***** válasza:
100%
Úgy általában mindenhol HÁZHOZ szállítás van és nem lakáshoz szállítás, legyen szó futárszolgálatról, pizzafutárról, postáról. (Pl. bútorvásárlásnál külön díj ellenében viszik fel a bútort az emeletre, attól függően hányadikra és mit kell felvinni.) Azaz azt vállalják, hogy a csomagot elviszik a házig. A GLS-nél is így van ez. Hogy aztán a futár felfut-e egy kisebb csomaggal pár emeletet, az esetleges. Függ attól, hogy mekkora a csomag, hányadik emeletről van szó, hol sikerült éppen leparkolnia. Illetve ha azt mondod, hogy fizetsz neki egy ötszázast, ezrest, ha felviszi neked a negyedikre a 30 kg-os csomagot, akkor rajta áll, érdekli-e az üzlet, mindenesetre nem kötelessége felvinni. (Amúgy a pizzafutárnak sem, csak ők nyilván könnyebben futkároznak egy pizzával, meg valahogy ott mindenki természetesnek veszi, hogy a pizzafutár felfut a negyedikre, jobban múlik az állása is rajta, ha ilyen panasz érkezik.)
2018. dec. 10. 22:23
 2/15 A kérdező kommentje:
Érdekes. Nem egyszer rendeltem már kisebb-nagyobb csomagot, mindig szó nélkül felhozták, nem megkérdezték előtte telefonon " le tudna jönni a csomagért"? Eddig úgy értelmeztem nem gond az ajtóig feljutás.
2018. dec. 10. 22:32
 3/15 A kérdező kommentje:
Egyébként köszönöm a választ, szóval a házhoz szállítás a házig szól. Nem emeletre, lakásig. Csak meglepődtem, eddig mint írtam senki nem kérte, hogy lemenjek egy csomagért. Akkor ezt tisztáztuk :)
2018. dec. 10. 22:35
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Kertes házam van, 25 méter a kerítéstől. Oda se hozták be a gyerekbútort. Nem is adtam jattot.
2018. dec. 10. 22:47
 5/15 A kérdező kommentje:
Jól tetted! :)
2018. dec. 10. 22:52
 6/15 2*Sü ***** válasza:
100%

Futárszolgálatok között van különbség. Pl. az MPL felhív előtte 5-10 perccel, hogy menjek le a csomagért. A GLS felhozná a csomagot, csak én meg úgy vagyok vele, hogy nem árt egy kis testmozgás, elve úgy engedem be a lépcsőházba, hogy lemegyek érte. Nagyobb csomag esetén viszont volt olyan futár, aki megkérdezte, hogy le tudok-e érte menni. A pizzafutárral vagyok úgy, hogy beengedem, elindulok lefele, ő jön felfele, aztán félúton találkozunk. Így neki időben jobb, mintha felhozná, én meg hozzájárultam, hogy az utánam következő fél perccel előbb megkapja a pizzáját. :-)

Meg egy relatíve forgalmasabb úton lakok egy társasházban, néha a parkolást sem könnyű megoldani, ilyenkor a futár sem akar sokáig tilosban parkolni, így megint csak jófej szoktam lenni, és lemegyek előre, ha tudom mikor érkezik.

Szóval igen, hacsak nem a 10. emeletről van szó és nem működik a lift, vagy úgy általában nem okoz problémán nem csinálnak belőle ügyet, felviszik a csomagot a lakásig. De adott esetben lehet, hogy nem, ha az túl sok idővel, munkával járna, vagy más szempontból lenne problémás.

#4 > Nem is adtam jattot.

Én ezzel úgy vagyok, hogy a futárszolgálatnak, postának nem szoktam pluszban fizetni, ha már egyszer a bolt kifizettette velem a szállítási költséget. (Mondjuk eleve mindent online fizetek, így nem a futárnak fizetek a csomag után.) A pizzafutárral vagyok úgy egyedül, hogy tudom, hogy ott gáz állapotok vannak, ha nem lenne borravaló, akkor még úgy sem érné meg feltétlenül pizzafutárkodni, ha nincs más munkalehetőség. Tehát pizzafutárnak mindig adok borravalót. (Akkor is, ha sokat késik, mert nem biztos, hogy ő ennek a felelőse.)

2018. dec. 11. 01:25
 7/15 A kérdező kommentje:
Ma pl a posta hozta ki a csomagot, szó nélkül felhozta az emeletre! Le a kalappal, ha manapság ez már külön luxus egyes cégeknél! Mint pl a GLS...
2018. dec. 11. 16:21
 8/15 2*Sü ***** válasza:
itt külön kell választani az MPL-t, ami csomagküldő szolgálat, és a Magyar Posta üzemeltet. Ők ténylegesen házhoz szállítják a csomagot. De itt Győrben előtte felhív, hogy menjek le 10 perc múlva. A sima nagyméretű levélküldeményként feladott csomag, ha külföldről jön – mondjuk eBay-ről rendelek egy sakktábla méretű akármit –, akkor nem hogy nem hozzák fel az emeletre, de házhoz sem szállítják. Mivel itthon, távmunkában dolgozok, így biztos vagyok benne, hogy nem szállítják ki, egyszerűen a postás csak bedob egy értesítőt, hogy átvehetem a csomagot a postán. De nyilván ez városa válogatja, van, ahol van elég munkaerő, van, ahol meg munkaerőhiány van postásokból is, ott muszáj trükközni. De a legdurvább egy hónapja esett meg, kedvesem várt egy csomagot, belföldről. Mivel a csomag már lassan a harmadik héten sem akart megérkezni, értesítés sem érkezett róla, bement a postára. Mint kiderült, ott volt náluk a csomag lassan két hete, de nem szállították ki, és értesítést sem dobtak be róla a postaládába. Szóval még egyszer, ez azért valószínű városonként változik a helyi viszonyok, munkaerőhiány alapján.
2018. dec. 11. 17:19
 9/15 A kérdező kommentje:
Az MPL-ről írtam. De szerintem a GLS is csomagküldő szolgálat. S van különbség sajnos a kettő között.
2018. dec. 11. 17:29
 10/15 anonim ***** válasza:
Ez futártól függ, nem cégtől. Valamelyik GLS futár felviszi valamelyik nem.
2018. dec. 11. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!