GLS házhoz szállításnál már le kell menni a kapuba a csomagért? Emeletre már nem hozzák fel?
Futárszolgálatok között van különbség. Pl. az MPL felhív előtte 5-10 perccel, hogy menjek le a csomagért. A GLS felhozná a csomagot, csak én meg úgy vagyok vele, hogy nem árt egy kis testmozgás, elve úgy engedem be a lépcsőházba, hogy lemegyek érte. Nagyobb csomag esetén viszont volt olyan futár, aki megkérdezte, hogy le tudok-e érte menni. A pizzafutárral vagyok úgy, hogy beengedem, elindulok lefele, ő jön felfele, aztán félúton találkozunk. Így neki időben jobb, mintha felhozná, én meg hozzájárultam, hogy az utánam következő fél perccel előbb megkapja a pizzáját. :-)
Meg egy relatíve forgalmasabb úton lakok egy társasházban, néha a parkolást sem könnyű megoldani, ilyenkor a futár sem akar sokáig tilosban parkolni, így megint csak jófej szoktam lenni, és lemegyek előre, ha tudom mikor érkezik.
Szóval igen, hacsak nem a 10. emeletről van szó és nem működik a lift, vagy úgy általában nem okoz problémán nem csinálnak belőle ügyet, felviszik a csomagot a lakásig. De adott esetben lehet, hogy nem, ha az túl sok idővel, munkával járna, vagy más szempontból lenne problémás.
#4 > Nem is adtam jattot.
Én ezzel úgy vagyok, hogy a futárszolgálatnak, postának nem szoktam pluszban fizetni, ha már egyszer a bolt kifizettette velem a szállítási költséget. (Mondjuk eleve mindent online fizetek, így nem a futárnak fizetek a csomag után.) A pizzafutárral vagyok úgy egyedül, hogy tudom, hogy ott gáz állapotok vannak, ha nem lenne borravaló, akkor még úgy sem érné meg feltétlenül pizzafutárkodni, ha nincs más munkalehetőség. Tehát pizzafutárnak mindig adok borravalót. (Akkor is, ha sokat késik, mert nem biztos, hogy ő ennek a felelőse.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!