Mire van szükségem, hogy állandó letelepedési engedélyt szeretlek lengyelországban?
EUs országban letelepedési engedély? Margit... nooooormális?
Telepedj le aztán meg szólj a hivatalnak, hogy itt és itt laksz. Más nem kell.
Letelepedési engedély? Halló, eltelt lassan 15 év azóta, hogy Magyarisztán az EU tagja lett. Nem volt elég, hogy megismerd az EU alapelveit?
Szabad mozgás, szabad munkavállalás, szabad letelepedés.
Nem kell engedély, nem kell három naponta bejelentkezni a helyi rendőrkapitányságon, nem kell vízum, nem kell az IBUSZ-nál beváltott valutáról az igazolást magadnál tartani.
EU, bazzeg.
A viktor-féle népbutitás és EU-ellenes kampány kiválóan működik. Nem hülyék ezek, na. Titeket tesznek azzá. Szégyen.
Letelepedési nem kell, az igaz.
De a lengyel bevándorlási hivatalba be kell menned, és ők elküldenek ide-oda. Hiszen ha ott laksz, kell helyi TB, adópapírok, pénzek a gyerek után,...
Pláne, ha állampolgárságot is szeretnél!
Hát én már laktam pár országban Európában (TB, lakcím, adó meg minden), de konkrétan bevándorlási hivatalba még nem küldtek.
Az állampolgárság az más, ott utána kell nézni a dolgoknak, de kérdés csak a letelepedésről szólt. Ahhoz nem kell semmi.
"De a lengyel bevándorlási hivatalba be kell menned, és ők elküldenek ide-oda."
Ne beszélj ökörséget! Bevándorlási hivatal? Minek? Nem bevándorló, bazzeg. EU-s állampolgár! EU-POLGÁR! Ha EU-n kívülről érkezne, akkor lenne bevándorló. Migráncs, így tán érted?
Nyilván be kell mennie a helyi ÖNKORMÁNYZATHOZ bejelenteni az új lakcímet, nyilván kell intéznie ezt-azt, de nem bevándorlóként, hanem mint aki új helyre költözik. Ennyi. Egyelőre.
"Pláne, ha állampolgárságot is szeretnél!"
Lehet, én vagyok vak, de nem látok a kérdésben utalást sem az állampolgársági igényre. Akkor meg minek túlbonyolítani, túlgondolni?
Ennyi erővel adhatnál neki életviteli tanácsokat, javasolhatnál neki tévé- és internet-előfizetést meg válóperes ügyvédet, hátha majd kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!