Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Létezik olyan, hogy decemberi...

Létezik olyan, hogy decemberi depresszió? Vagy ez most mi?

Figyelt kérdés
3-4 éve, minden decemberben olyan érzések uralkodnak el rajtam, hogy nekem senkim nincs, egyedül vagyok, ok nélkül végigsírom az egész decembert, szeretethiányom van. De csak decemberben... Az év többi hónapjában tök jól vagyok.

2018. dec. 2. 09:45
 1/2 anonim válasza:

Nem, ez nem depresszió, hanem rossz beidegződés, ami a nem megfelelő gondolkodásmódodból fakad.

Alapíts családot és nem lesz időd ilyen hlyeségeken morfondírozni, meg sokkal boldogabb leszel! :)

2018. dec. 2. 10:06
 2/2 anonim ***** válasza:

Hiányzik valaki, hívd fel, hívd meg vendégségbe, menj el hozzájuk vendégségbe.

Sokan érzik magukat egyedül ilyenkor. Hiszen társadalmi elvárás, hogy a "család és a szeretet ünnepe" lebegjen a vásárlás közben a szemed előtt. Sőt! Ilyenkor sok a szünet is, nem foglalja el magát az ember. Így könnyen jönnek - ahogy előző válsz is írta - olyan gondolatok, amiket érdemes átstruktúrálni.

Ebben az időszakban megnő a depressziós tüneteket produkálók száma. És ez ellen lehet tenni. Akár aktív mozgás, akár társaság keresés, akár hobbikban való elmerülés segíthet ilyenkor. (és megannyi más)

Szeretet hiányra egy ölelés, egy baráti beszélgetés, egy jó társasjáték, egy közös főzőcskézés, bármilyen társasági program, önkénteskedés(!) enyhülést hozhat.

2018. dec. 2. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!