Hány éves kortól lehet tetovalást csináltatni?
Figyelt kérdés
A lábamra akarok tetováltatni egy koponyát (jövöre lennék 15) persze ,szülöi engedélyel és ugy egyátalán megcsinálják ?2018. nov. 26. 20:22
2/5 2*Sü válasza:
Elvileg 14 éves kortól a szülő írásos engedélyével lehet. De nem minden tetoválószalon vállalja be. 18 év alatt nem is ajánlatos több okból sem. Egyrészt még növekedésben vagy, a tetoválásod csúnyán eltorzulhat felnőtt korodra. Másik oldalról a tetoválás tényének következményét sem hiszem, hogy képes lennél még felmérni. Harmadrészt a tetoválás témája szempontjából sem lényegtelen, hogy egy éppen kialakulófélben lévő személyiséged van, lehet ma jó ötletnek tűnik egy koponya tetoválás, de lehet 5-10 év múlva meg utálni fogod önmagadat, hogy ezt tetováltattad magadra.
3/5 anonim válasza:
Ha jól tudom;
-szülői engedély nélkül 18 fölött
-szülői engedèllyel meg szerintem akármikor lehet, max nem ajánlott de lehet.
4/5 2*Sü válasza:
Nézegettem a témát, mert kíváncsi voltam. Nem egyértelmű. Van, ahol 14 éves korhatárt írnak, van, ahol 16 éves korhatárt, van, ahol szigorúan 18 éves korhatárt, és mind hivatkozik jogszabályra, de nem nevezi meg azt konkrétan. A jogszabályok között viszont némi keresgélés után sem találtam ide vágó jogszabályt…
5/5 anonim válasza:
Hivatalosan szülői engedéllyel 16 tól lehet, anélkül pedig 18 a korhatár. Ígyis úgyis várnod kell még, de addig legalább lesz időd gondolkodni rajta, tervezgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!