Egyetemista lány munkakereséssel kapcsolatos kérdések, ötletek (Elég komplex kérdés lett)?
Sziasztok, ahogy a kérdésben is szerepel, 20 éves egyetemista vagyok, ez az első félévem (nem buktam, 5 osztályos gimibe jártam) és a diákmunka világáról szeretnék kérdezni, értékelném a tanácsokat is.
Az órarendem jelenleg elég rosszul lett összeállítva, heti 14 órám van, több mint a fele gyakolrati/szemináriumi óra, ergo lehetséges válasznak az, hogy lógjak a munka miatt kiesett.
Szóval:
Ki milyen diákszervezetet ajánl és miért?
Nekem a heti 20 órás lenne a megfelelő, de szerintetek van arra lehetőség, hogy ha esetleg állandó munkát keresnék, hogy nem mindennap ugyanannyit, hanem mondjuk kedden 2 órát, szerdán 4 órát dolgozzak? Jelenleg ilyen bontott konstrukciókat nem találtam sehol sem.
Várom az ötleteket, tapasztalatokat!:)
Én is hasonló problémákkal küszködtem. Csütörtökig voltak az egyetemen az óráim, de mindenhol heti minimum 2-3 nap ráérést kértek egybe. A 2 órás bontásnak szerintem nem sok értelme van. Én úgy voltam végül, hogy a szorgalmi időszakban nem dolgoztam, nyáron és a vizsgaidőszakban igen. És egy tanács: Próbálj meg minél hamarabb a szakodhoz álló diákmunkát találni egy jó cégnél, ahol el tudod képzelni később a jövődet, és van lehetőséged megírni a cégnél akár a szakdolgozatodat is. Így gyakorlatot is szerzel. Ha esetleg találsz ilyen munkát, akkor már adott lesz az iskolaszövetkezet is, hogy melyikkel van a cég kapcsolatban.
Több ismerősöm is dolgozott, heti 1-2 napot, de ez a munka nem kapcsolódott a tanultakhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!