Mikor tanulják már meg a kedves Felhasználók (tisztelet a kivételnek) hogy ha az igekötő az ige előtt van, egybe kell írni?
Sok esetben lehetséges az is, hogy "imádott" iPhone-ról írnak, és időnként a készülék nem hajlandó elfogadni bizonyos alapvető nyelvtani szabályokat.
Pl. ha azt akarom leírni, hogy "bementem", átjavítja arra, hogy "bemenet" még harmadjára is, aztán a végén az embernek eldurran az agya és bele nyugszik, hogy ok. akkor legyen "be mentem". Szerintem nagyjából kiszűrhető, hogy ha valaki zömében helyesen ír, de vannak ilyen hibák, akkor azt sokszor a telefon okozza. Megesik az is, hogy az ember észre sem veszi hogy a szövegjavító felülbírálta.
Az automatikus szövegjavítás nagyjából minden telefonon van, androidosokon is. A iPhone esetében pl:
A dolog egyszerű, ki kell kapcsolni az automatikus javítást és/vagy helyesírás javítást. Engem már anno is csak zavart amikor T9-nek hívták. Kapcsoltam is ki sebesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!