Jelenleg mennyi az Ebay szállítási határidő? Van rá szabály, vagy csak a megadott száll. időt kell nézni?
Ha jól tudom, régebben egy hónap volt. Ha addig nem érkezett meg a termék, utánna indíthattál "ügyet" pénzvisszatérítésért.
Jelenleg van ilyen határidő, vagy a megadott szállítási határidőt kell figyelembe venni?
09.30-án rendeltem, szállítási határidő: 10.25-12.06.
Ezt azért egy kicsit túlzásnak találom.
Nem az. Vannak olyan jellegű termékek, amelyek európai raktárban vannak. És olyanok is, amelyeket nem neked adnak fel, hanem nagy tömegben teszik hajóra, mert rengeteg fogy belőle, s itt kerül terítésre.
De jellemzően akkor kerül feladásra a rendelt cucc, amikor az eladóhoz beérkezik a kérés.
Néhány napon belül fel szokás adni. Van olyan, hogy már a rendelés napján, meg olyan is, amit gyűjtve adnak fel, azaz nem egy filléres gyűrűvel szaladgálnak, hanem több nap termését egyszerre.
A behajózás is pár nap, s az mire Európába ér 2-3 hét. És akkor még a kikötőben ki kell rakodni, elosztani, átadni a szállító cégnek, esetleg az is tovább adja egy másiknak.
Én csak olyan szabályról tudok, ami azt írja elő, hogy amit ígér feladásnak, az legyen valós.
Tehát nem az érkezés, hanem a feladás.
És az sem baj, ha várható érkezésnek megfelelően el is jut hozzád a csomag.
Az eladónak ez utóbbira nincs hatása.
Pl. nagyon sok termék azért jut el késve a magyar vevőhöz, mert már rég az országban van, de valamelyik raktárban pihen, mert túlterheltek, s a feldolgozásra várni kell. Az MPL híres erről.
És az sem mindegy, kell-e vámkezelni. Azt is el kell dönteni mindegyikről, hogy szükséges-e vagy sem.
Az értékesítő két dolgot tud tenni, ha sok a reklamáció:
– keres másik szállítót (nem nagyon fog találni;
– nem szállít többet ide.
Találkoztam a gyakorlatban is ezzel. Több éven át hűséges vevője voltam, s most már azt írja ki a rendszer, hogy Magyarországra nem szállít.
Írtam neki, s a fentieket válaszolta: túl sok pénzt kellett visszafizetnie, s az áruja sem került elő, késve sem érkezett meg. Nem éri meg neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!