Szerintetek melyik a jobb? SZJG vagy Bexi?
A Bexi egyértelműen jobb számomra.
Laura a Bexi írása során végre rájött, hogy attól, mert egy könyv nem egy fantasy világban játszódik, még lehet cselekménye.
Ráadásul ennél a könyvnél valóban lehet érezni azt, hogy ugyanabban a világban játszódik, amiben mi is vagyunk, nem úgy, mint az SzJG-nél, ahol az élet csak és kizárólag az iskola négy fala között zajlott.
És ami a legfontosabb, hogy a karakterek is jobban sikerültek, mert az SzJG-s karakterekkel ellentétben nem eltúlzott tulajdonságokkal rendelkező kartonfigurák. Rebeka ezerszer kedvelhetőbb Renátánál, és bár engem irritált Márk egoizmusa, karakterként még mindig százszor jobb Corteznél, mert legalább neki van személyisége. Rebeka családja is sokkal emberibb Renátáénál.
Bexiiiii
Mindkettő nagy kedvencem de valahohy sokkal jobban szeretem a Bexit. Nagy Márkot is jobban szeretem mint Cortezt, bár ő is nagyon cuki. Egyébként meg Reni kb végig szenvedi az egész sorozatot ami engem egy idő után már nagyon idegesített.
Nekem igazából nincs a kettő közül kedvenvcem. Mindkettőről tudok akár órákon át is beszélni.
A Szjg volt az első sorozat amit Laurától olvastam és talán pont azért szeretem ennyire. Az Ő könyveim nőttem fel, rengetegszer újra olvasom a mai napig a sorozat köteteit. Tudtam azonosulni a szereplőivel (természetesen nem mindegyikkel) így még jobban bele tudtam magamat képzelni a könyvbe.
A Bexi sorozat viszont teljesen más. Mind a szereplők és a történet is. Amíg a Szjg egy (nagyjából) átlagos gimáziumi éveket bemutató sorozat, a Bexi egy teljesen más oldalról közelíti meg 16-17 évesek életét. Pont az tetszett meg benne hogy nem átlagos. Egy kitalált szereplő nem hétköznapi életét mutatja be, amit valljuk be hogy sokan irigylünk.
Én vagyok az ünneprontó. Ha választani KELL akkor a Bexi, de írói szemmel olyan problémák vannak azokkal a könyvekkel, hogy szinte fájdalmas olvasni. Tényleg!
A Bexiben jobb a hangulat, és szórakoztató Márkkal együtt és végre nincs megmondva, hogy kivel MUSZÁJ együtt lennie a főszereplőnek.
Bexi💝!
Én vagyok a legnagyobb Márker!💗💗💗💗
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!