Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szerintetek melyik a jobb?...

Szerintetek melyik a jobb? SZJG vagy Bexi?

Figyelt kérdés
én most olvasom a Bexi sorozatnak az első részét és nagyon tetszik de nekem eggyelőre szjg. Igaz abból már csak a kalauzt kell elolvasnom, de nekem már az első része megfogot amikor olvastam. aztán végig sírtam és röhögtem Renivel. DE tényleg. Néha féltem, hogy a szüleim hülyének néznek. A Bexi sorozat se rossz, de abba nem tudod annyira beleélni magam mint az szjg-be. De szerintem ezérthető is. Hisz nem vagyok zenész viszont iskolába járok. Sokkal jobban beletudom élni amagm egy szerelmes iskolás lány szerepébe, de volt hogy a többi szereplőben találtam meg magam. A Bexiben inkább szurkolok nagy marknak meg bekának meg ugy altalaban nem bele éleme magam hanem nezo kenzt nezem. Vagy nem tom hogy lehet ezt megfogalmazmi.

2018. szept. 29. 22:57
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
94%

A Bexi egyértelműen jobb számomra.

Laura a Bexi írása során végre rájött, hogy attól, mert egy könyv nem egy fantasy világban játszódik, még lehet cselekménye.

Ráadásul ennél a könyvnél valóban lehet érezni azt, hogy ugyanabban a világban játszódik, amiben mi is vagyunk, nem úgy, mint az SzJG-nél, ahol az élet csak és kizárólag az iskola négy fala között zajlott.

És ami a legfontosabb, hogy a karakterek is jobban sikerültek, mert az SzJG-s karakterekkel ellentétben nem eltúlzott tulajdonságokkal rendelkező kartonfigurák. Rebeka ezerszer kedvelhetőbb Renátánál, és bár engem irritált Márk egoizmusa, karakterként még mindig százszor jobb Corteznél, mert legalább neki van személyisége. Rebeka családja is sokkal emberibb Renátáénál.

2018. dec. 31. 16:21
 12/22 anonim válasza:
100%
SZJG
2019. febr. 11. 17:47
 13/22 anonim válasza:
53%

Bexiiiii

Mindkettő nagy kedvencem de valahohy sokkal jobban szeretem a Bexit. Nagy Márkot is jobban szeretem mint Cortezt, bár ő is nagyon cuki. Egyébként meg Reni kb végig szenvedi az egész sorozatot ami engem egy idő után már nagyon idegesített.

2019. febr. 24. 20:25
 14/22 M.Rita12 válasza:
100%
SzJG
2019. ápr. 26. 14:19
 15/22 anonim válasza:
100%
SzJG!
2019. jún. 30. 13:32
 16/22 Mekli Anna válasza:
100%
Mindkettőt szeretem de nekem inkább SZJG
2019. júl. 1. 21:30
 17/22 anonim válasza:
73%

Nekem igazából nincs a kettő közül kedvenvcem. Mindkettőről tudok akár órákon át is beszélni.

A Szjg volt az első sorozat amit Laurától olvastam és talán pont azért szeretem ennyire. Az Ő könyveim nőttem fel, rengetegszer újra olvasom a mai napig a sorozat köteteit. Tudtam azonosulni a szereplőivel (természetesen nem mindegyikkel) így még jobban bele tudtam magamat képzelni a könyvbe.

A Bexi sorozat viszont teljesen más. Mind a szereplők és a történet is. Amíg a Szjg egy (nagyjából) átlagos gimáziumi éveket bemutató sorozat, a Bexi egy teljesen más oldalról közelíti meg 16-17 évesek életét. Pont az tetszett meg benne hogy nem átlagos. Egy kitalált szereplő nem hétköznapi életét mutatja be, amit valljuk be hogy sokan irigylünk.

2019. okt. 29. 12:15
 18/22 anonim ***** válasza:
87%

Én vagyok az ünneprontó. Ha választani KELL akkor a Bexi, de írói szemmel olyan problémák vannak azokkal a könyvekkel, hogy szinte fájdalmas olvasni. Tényleg!

A Bexiben jobb a hangulat, és szórakoztató Márkkal együtt és végre nincs megmondva, hogy kivel MUSZÁJ együtt lennie a főszereplőnek.

2020. jún. 30. 09:38
 19/22 anonim ***** válasza:
83%
oof ez nagyon nehez mindketto nagyon jo de inkabb bexi
2020. júl. 6. 16:32
 20/22 anonim ***** válasza:

Bexi💝!

Én vagyok a legnagyobb Márker!💗💗💗💗

2021. márc. 7. 09:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!