Miért pontoznak le?
Gyakran olvasok teljesen egyértelmű kérdésre teljesen egyértelmű/helyes választ mégis le van pontozva.
Vélemény nyilvánítós kérdéseknél szinten szinte az összes negatív amivel én találkozom.
Mi értelme így ennek? Emberek élvezetüket lelik a lepontozásban?
Nem sokszor szoktam válaszolni, csak amit tutira tudok és én is így járok. Egyszer a buta emberek társaságában igyekeztem más perspektívát mutatni egy másik ismeretlen társsal egyetemben és le is rontották az átlagunk :D
Üdv a GYK világában! Ennek az az oka, hogy nagyon sokan megerősítésért jönnek ide emiatt a válaszodat érzelemből pontozzák. Ha egyezik a véleményed az övékkel akkor felfelé, ha nem akkor lefelé, függetlenül minden mástól.
Példa:
"Szerinted is az Akurakakikuka a legjobb anime?"
Erre csakis igennel szabad válaszolni!
Sajnos elmebetegek is járnak ide, 50 névvel belépve.
Van olyan, aki géppel pontoz lefelé mindenkit.
Még mindig jobb, mintha az utcán köpne le.
Sajnos, nemcsak a kérdező pontoz le a neki nem tetsző válasz esetén. Ha valakinek rossz napja van, a pontozásaival elérheti, hogy sokunknak szintén az legyen!
Igaz, nem kell vele törődni, de mégis rosszul esik, ha segíteni szeretnék és nem értékelik.
- Mert az emberek nem szeretik az övékkel ellnkező véleményt.
- Mert nem véleményedre kiváncsian kérdez, hanem 'okosságát' akarja bizonyítai.
- Mert a Facebookon szocializálódott emberkék nem értik a "hasznos" és a "tetszik" fogalmak közti különbséget.
- Mert butaságukban kinyilatkoztatásként akarják elhitetni a kérdésükben megfolgalmazottat.
- Mert nem hajlandók -vagy nem képesek- gondolkodásra és emiatt lehetőséget adni önmaguknak kompromisszum-képzésre, azaz tudásuk növelésére.
„Vélemény nyilvánítós kérdéseknél szinten szinte az összes negatív amivel én találkozom.”
Ilyen kérdést nem is lenne szabad kiírni. Az üzemeltető ezt a tiltást azzal indokolja, hogy nem létezik rá helyes válasz. De, nemigen törlik; a kérdés jelentésére szolgáló témakörök között sem szerepel. Bizonyára úgy vannak vele, hogyha valaki ilyenre válaszol, akkor úgy is járhat, hogy haszontalannak ítélik a válaszát.
A te kérdésed is egy általánosító, találgatásokat-, véleményeket váró, csevegős kérdés. Hogy válaszolok rá, vállalom, hogy nem ítéled, nem ítélik hasznosnak. Jogosan. Senkinek, semmiben sem segít. És, semmire sincs kihatása; minden marad úgy, ahogy volt, van.
Azért jó tudni h értelmes emberek is vannak még itt :) elnézést h eddig nem írtam csak hosszú volt a nap.
Egyéb kategória egyéb kérdés részébe sztem elmegy a kérdésem. Nem csevegés indító max a kifejtős részt mondanám annak. Ha a nélkül csak a kérdést nézed a válasz akár egy "csak" is lehet. De ez az én szemszögem.
Amúgy igen, segíteni akar az ember és naná, h kellemetlenül éri ha utána azt látja, h tesznek rá magasról.
Az Orbános hatalmas :D
Köszönöm szépen a válaszokat, én azért dobtam a like vagy milyen gombot :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!