Ritka, különleges anyakönyvezhető lány nevek?
Bolda. (Egy barátnőm neve és csak 2 van az országban)
Zejnep
Szia!
Ha például valaki Star Wars rajongó, akkor a lányának használhatja Magyarországon is, az Amidala nevet. Ugyanis volt egy rajongó srác, aki mikor gyereket vártak a nejével (még évekkel ezelőtt), és SW nevet szerettek volna adni a születendő babának mindenképp, az Anakin mellett ezt a nevet vitte végig az engedélyezési eljáráson. Az utód fiú lett, s így még az Amidala választható bárki számára, mint lány név. Nem hinném, hogy annyira sok lenne belőle kis hazánkban. :)
Alicia
Frida
Adelina/Adelinda
Adél
Gertrúd
Gerda
Lívia/Lídia
Véta
Tilda
Nekem ezek most a nagy kedvencek és a többségük nem is tucat. Remélem tudtam segíteni! :)
Na ez a most születő generációnál népszerű, de azért szerintem különleges és még nem túl elterjdt a Zoé. Hosszú/nem rövid vezetéknévhez ideális.
És egy pár, amiket én nem nevezek gyakorinak:
Lina, Diána, Liza, Ingrid, Adél, Elza, Larissza, Mira, Lícia, Villő, Leila, Lora, Emília, Flóra, Beatrix
Sok ilyen név van, de én a személyes kedvenceimet írom le. :)
Dália, Tália, Stefánia, Friderika, Olívia, Auróra, Berill, Emília, Fatime, Gordána, Genovéva, Xénia, Kornélia, Pamela, Roxána, Tatjána, Szonja, Zóra
Nauszika
Kloé
Fedra(és nem Fédra)
Pelágia
Pandóra
Ambrózia
Nanetta
Zulejka
Auróra
Evolett
Polett
Bítia
Abélia
Evangelina
Kikinda
Ajna
Fiorella
Flamina
Hermina
Oktávia
Olimpia
Beatricse
Dafné
Főbe
Damajanti
Doloresz
Danuta
Donatella
Glória
Gwendolin
Galina
Héra
Izolda
Írisz
Imelda
Jáde
Janina
Kála
Katrina
Letícia
Leonetta
Mabella
Madlen
Magorka
Mahália
Niobé
Neszrin
Ninon
Níla
Nyina(ny-betűvel)
Pilár
Perenna
Pénelopé
Rella
Rege
Ramira
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!