Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Nektek mi a véleményetek az...

Nektek mi a véleményetek az elítélésről?

Figyelt kérdés
Amikor valaki csak pár szót váltott egy illetővel és nem ismeri, de elkezdi mondani egy kép láttám hogy mekkora egy k***va vagy elkezd terjeszteni róla egy pletykát és a sok ember el is hiszi. Nem szabadna úgy elítélni vagy véleményt alakítani másról ha nem is ismered. Meg azt sem értem hogy elmegy valaki az utcán mellette aki neki nemtetszik és egyből megszólja valami negatív ítélkező kifejezéssel. Nagyon aljas dolog szerintem, ha valaki ilyet csinál valószínű lelki problémái vannak vagy ebből kifolyólag sugárzik belőle az emberek gyűlölése (ezt megértem énis voltam így, az embereknek mostanába nagy “elfogadási” gondjaik vannak) de nagyon sajnálom hogy aki ezt csinálja nem néz egy kicsit befelé akár csak 15 percre, vagy elgondolkozik rajt hogy ki is ő és miért olyan, egy kicsit közelebb lenne a valódi önMAGához, ha ezen sokan dolgoznának, sokkal kevesebb lenne az ilyen és mindenki kedvesebb lenne, segítenénk egymáson, szóval sajna nem gondolkoznak rajt el hogy ez nem a leghelyesebb út amin vannak. Még belegondolni is megnyugtató hogy nem kéne bántani a másikat és abba is hogy téged sem bántanának. Ilyen mondjuk sosem lesz de ez van. Főleg a fiatal korosztályba...

2018. szept. 19. 16:54
 1/2 anonim válasza:

16/L

Teljesen igazad van szerintem. Engem is sokáig elítéltek a stílusom miatt. Igen, a k**vás sztori nálam is stimmel. Általánosban évekig hallgattam minden szünetben. És mindezt azért, mert egy osztálytársam ezt kitalálta és terjeszteni kezdte. Az emberek bele sem gondolnak abba, hogy attól még, hogy valaki kicsit másabb, akár külsőre, akár belsőre az nem feltétlenül rossz. Sőt, az szerintem rosszabb ha valaki csúnyán mondva "tömeg". Ha viszont valaki nem tartozik bele ebbe a sémába, akkor nyugodtan számíthat rá sajnos, hogy a piszkálódások célpontja lesz... Természetesen vannak kivételes közösségek is, akik vannak olyan érettek, hogy megértik ezt és inkább örülnek neki, hogy xy hiába másabb, de fel meri magát vállalni. Plusz attól még, pl van egy teletetovált férfi. Sok embernek mi jut eszébe? Hogy egy erőszakos, durva, és brutális gyerekkort átélő ember jön vele szembe az utcán, aki biztosan bunkó és minden vágya, hogy szétverjen... Itt is tisztelet a kivételnek természetesen! De ez is az előítéletekhez tartozik. Attól még lehet hogy az a férfi egy 3 gyerekes családapa és minden este mesél a lányainak. Nem mindenki olyan, mint elsőre látszik. Örültem, hogy találkoztam a kérdéseddel, mert engem is foglalkoztat a téma, és engem is zavar, hogy sok ember hamar ítélkezik vagy egyszerűen csak nem képes elfogadni hogy vannak, akik másabbak. Minden ember különböző, és ez szerintem így van jól.

UI: Bocsi a sok szóismétlésért.

2018. szept. 19. 17:45
 2/2 anonim ***** válasza:
Én elítélem. ( Na ezen lehet agyalni.:))
2018. szept. 19. 22:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!