Köteles vagyok elolvasni a sima postai úton érkezett leveleimet?
Az intrum cseszeget.Email-be meg sima postai levelekkel.
Nem tartozok! megírtam nekik, hogy emailomon letiltom a címüket és csak tértivevényes levelet bontok ki tőlük.
Ez így jó nem? mármint ha jön sima levél azt akár ki is dobhatom ugye?
Senki nemmondhatja, hogy pedig küldtem levelet a címedre.mert én meg mondhatom, hogy nem olvastam el mert nem és kész ugyhogy nem értesültem.Hogyan működik ez? Köszi a válaszokat
Nem vagy köteles, de lehet, hogy érdemes elolvasnod.
Viszont egy "sima" postai levélnél senki, sehogy nem tudja bizonyítani, hogy átvetted. Ajánlottnál és tértivevényesnél már van nyoma annak, hogy átvetted - igaz, az nem igazolja azt, hogy el is olvasod, de az már egy másik téma.
1. Sima levéllel nem kell foglalkoznod, ez inkább csak "pszichikai hadviselés"
2. Ha tényleg nincs tartozásod akkor fel is jelentheted őket.
3. azért kapsz rendszeresen adósságbehajtó levelet, hogy ne évüljön el a nem létező tartozásod :D
"azért kapsz rendszeresen adósságbehajtó levelet, hogy ne évüljön el a nem létező tartozásod"
Sima levél erre nem alkalmas. Azért csinálják, hogy piszkáljanak téged, és ezt egy idő után ne bírd.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Látom, hogy nálam sokkal hozzáértőbb emberek foglalkoznak ezzel a témával. Leírom az egész sztorit és talán kicsit meg tudtok nyugtatni. :) 2010-ben volt egy szerződéskötésem egy internetszolgáltatóval.2év hűségge.Nem jött az internet a garantált minimum sebességgel sem.Kértem őket, hogy szüntessük meg a szerződést, természetesen ködbér nélkül mivel a cég szegett szerződést.leveleket küldtem nekik személyesen is bementem nem egyszer.A szerelő kollégájuk el is ismerte hogy a net nem megfelelő gyorsaságu de nem tudja mi a hiba.Választ soha nem kaptam arra a kérésemre hogy megszüntethetem e a szolgáltatásukat.Ezek után nekem már nem küldtek levelet se csekket.Csak most 2018-ban keresett meg az intrum.akik már alapbol valamelyik másik behajtó cégtól vették meg az ügyemet.200 ezer ft-ról van szó.Be tudnám fizetni.De nagyon nem akarom.Nem jogos a követelésük.Plussz ugye ez már elévült.ergó jogilag tartozok de már nem érvényesíthető a tartozás. erre megfenyegedtek egy sima levélben ha nem fizetek 5 napon belül akkor kiküldenek valakit.kiküldtek.
Erről írnátok pár gondolatot?féljek?ne féljek?
Köszi a válaszokat :)
Na, azért ez egy kicsit más, mint amit írtál!
Itt neked kellene bizonyítani, hogy nem volt megfelelő a szolgáltatás, azért akartad lemondani.
1: MEGNÉZTED a szerződésed? Ott van egy minimum sebesség, ami nagyon kicsike. Azt sem érte el?
Mert csak akkor reklamálhatsz.
2: DOKUMENTÁLTAN beadtad ezt nekik? Vagy csak úgy, ahogy most ők, ami aztán elpukkant a levegőben?
Szia,
A kérdésedre röviden nem a válasz. A te érdekedben küldik a leveleket, hogy tisztában legyél a tartozásoddal és persze ez a faktoring :D Ez egy követeléskezelő cég ide már úgy jutott a követelés, hogy az eredeti cég már nem bírta behajtani és eladta. A tartozás jogosságát az a Telenornál lett volna esélyed vitatni Intrummal már nem tudod. Bíróságon van már csak esélyed megvédeni magadat de nem javaslom mivel ezekben a szerződésekben általában egy nagyon alacsony minimum van meghatározva amit szinte biztos hogy szolgáltattak annyira alcsony 10kbs. A szerződésben lévő késedelmi kamatokkal számolnak tovább így magad alatt vágod a fát mert teljesen jogosan duzzad a tartozásod. Biztos le fogsz pontozni de rendkívül ostoba ember vagy, hogy azt hitted, hogy mivel nem tetszik a szolgáltatás egyszerűen nem fizeted és nem is mondod fel mert akkor kötbért kell fizetni. Legközelebb fordulj ügyvédhez - valószínüleg az első ügyvédi felszólításra megoldották volna :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!