Miért rágodnak sokan máig a Trianonon és Erdély elvesztésén?
Illetve a románokra. Igaz ,hogy elárultak de nekik ez volt az ésszerübb lépés.
De nem értem mostanában mi ez a hatalmas trianonért siránkozás és mindenki vár 2020-ra (mert mivel tudjuk akkor fogjuk visszakapni Erdélyt persze vagy a románok ünnepli a 100. Évet hogy Erdély az övék). Komolyan mondon nevetséges :D valaki megmagyarázná ezt a jelenséget?
Én például ugyanazért és az hogy példátlan módon ellopták azt ami minden nemzetnek alapvető fontosságú joga.
Ma is azt vallom hogy törvényesen ratifikálni kell ahogy volt.
4. Ebben eggyetértek
És a többiekkel is együttérzek de már lassan 100 éve lejárt ez és még mindig ezen rágódni és a reménybem hinni ,hogy talán visszakapjuk kicsit már elnyúzott téma
Nem csak igazságtalan volt, ahogy mások is írták, hanem jogtalan is. Csaláson, megtévesztésen alapult egyrészt, másrészt a célja Mo, mint vetélytárs gazdasági ellehetetlenítése volt.
Amikor személyeket ítélnek el család, megtévesztés alapján, azt a jog alapján helyre lehet, és lehetett a múltban is hozni.
Hogy lehet valakinek "nevetséges", amikor rendbe kéne hozni, helyre kéne tenni, legalább erkölcsileg -bár lehet anyagilag is- az elkövetett jogtalanságokat.
Arról nem is beszélve, hogy utódállamok semmit nem teljesítettek az akkor megígértekből. A teljes körű nemzetiségi önállóságból,pl.
Könyörgöm; írásos kiutasítással kellett elhagyni családoknak a szülőföldjüket; még 1928ban is voltak, akik félretolt vasúti vagonokban laktak.
Hogy lehet ez valakinek nevetséges, aki magyar nyelven él? Iszonyat.
Miért rágódnak sokan máig a Trianonon és Erdély elvesztésén?
A kérdés feltevése mögött óriási történel ismereti hiányosságokat és általános műveltség nélküliséget vélek felfedezni....
Így is sokat utazgatunk A pontból B-be, nem értem miért nem lehetne még ennél is kisebb Magyarország. És hogy még Trianonon rágódnak az felháborító.
-Kisebb Magyarországot mozgalom-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!