Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogy tegyem érdekessé az...

Hogy tegyem érdekessé az olvasást?

Figyelt kérdés
Sajnos diszleksziás a hugom és nagyon utál olvasni és nagyon nehezen megy neki. De még iskolás és vannak kötelező olvasmányai arra gondoltam talán érdekessé lehetne tenni valahogy a könyvet ezért a borítót beborítóttam egy szörmés anyaggal azóta azt a könyvet tízszer elolvasta de nincs ötletem hogy mit csináljak a többi könyvel hogy elolvassa valaki tud ajánlani valamit?

2018. aug. 3. 01:35
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Ezek szerint a különleges borítók jönnek be neki?

Vannak még anyagok - pl. bársony, bőr, valami selymes anyag, ilyesmi - vagy bélyegekkel beborítani a covert. Esetleg, ha szereti az unikornisokat, akkor olyan borítót csinálni neki, de úgy, hogy maga könyv formája legyen unikornis fej. Ilyenek képkeretekkel vannak fent a neten, képek, és videók is. Azonkívül lehet, hogy ebből újabb ötletet kapsz. (kagylós, sellős, sárkányos, tündéres, vagy varázslós borítókhoz) Nem tudom, a húgod mit szeret. :)

2018. aug. 3. 02:38
 2/2 anonim ***** válasza:
Olvasd fel neki, és amikor valami érdekes részhez értek, ami tényleg érdekli is, akkor már folytassa ő. Vagy nem pont kötelező olvasmányt kell vele olvastatni, hanem az Üvöltő szeleket például és hasonló könyveket, és akkor majd megjavul a diszlexiája is, és az olvasást is megszereti. Mondd meg neki, hogy nem azért kell olvasni, mert az kötelező olvasmány, hanem azért, mert az élvezet, legalább olyan élvezet, mint megnézni egy filmet, ott is bele lehet élnie magát az embernek, de ahhoz legalább 30 oldalt el kell olvasni a könyvből. - Én nem hiszek ebben a diszlexiában, van, akinek nem megy olyan jól az olvasás, másnak meg a matek, másnak a kémia stb. - Lehet, hogy egészen kiskorában rontottak el valamit vele.
2018. aug. 4. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!