Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Undorodom szinte az összes...

Undorodom szinte az összes kajától ami itthon van anyám miatt. Mégis mit tegyek?

Figyelt kérdés

Kiskoromban szinte mindentől kijött a herpeszem ami hozzáért a számhoz, azért eléggé berögződött az agyamba az hogy senki után nem eszek/iszok, és a kezem is kényszeresen mosom minden egyes alkalom után ha hozzáérek valamihez, amit mások már megfogdostak...

Lehet csak én vagyok erre ennyire kényes, de én egyszerűen képtelen vagyok más után inni/enni, főleg úgy, hogy ránézek itthon a másnapi ebédre, és a lábos széle tele van ujjnyomokkal, vagy például a vajba turkál bele kézzel, vagy éppen csak látom ahogy egy kanállal (jobbik esetben) elkezd falatozni a lábosból...

Ez normális? Más szülei/rokonai/párja vagy akárkije is csinál ilyet? Én fújom csak fel ezt ennyire? Egyszerűen ránézek az ételre, és elkap a hányinger, ahogy a félig megcsócsált dolgokat meglátom... Állandó vitatéma is ez, persze kuss a nevem és letagadja az egészet, hogy ő nem csinált ilyet, akkor is ha másfél méterre álltam tőle és kristály tisztán láttam...

Beszélni egyáltalán nem tudok vele, hogy megkérjem hogy legyen már kedves tányérból enni, és pohárból inni azokból amiket nem csak magának csinál.

Nem mindig csinálja ezt, csak amikor épp "rosszul van" vagy csak kicsit becsiccsentett, akkor nem igazán van sok gátlás benne. Az se sok megoldás ha saját magamnak veszek akármit is, vagy csinálok, mert néha azt is "elintézi".

Mégis mit tehetnék? Vegyek egy dobozt és lakattal zárjam el a saját dolgaim? Állandóan szendvicseken élek, főtt ételt csak néha eszek, amikor még friss és nem úgy néz ki mintha azt odahányták volna...

2018. júl. 30. 01:02
 1/4 anonim ***** válasza:
41%

Költözz el.

Verd meg.

Köpj a tányérjába mikor enne.

Van még egy csomó ötletem.

2018. júl. 30. 08:47
 2/4 anonim ***** válasza:
54%

Én se eszek se nem izok más után, nálunk is van 1-2 paraszt pl bele izik a tejbe, koszos kézzel nyúlkál abba amibe nem kellene s a konyharuhába törli a kajamaradékos kezét, holott az nem arra való...aztán sír a szája, ha büdös...

Mosogatni sok helyen nem tudnak. Aztán a vendégségben én vagyok a pofátlan, ha felmutatom mi piszok van a használatra adott tárgyakon s elmosogatok.

Nem vagyok nagy takarítgatós, de a higénia fontos.

Volt hogy elmentem ex anyósomnak megmutatni, hogyan kell mosogatni... Diferencia képeim mai napig megvannak... Műköröm, ruha, smink a ráncos fejére az nagyon kell...

Azt bírtam a "kupi" miatt beszólogatott exemnek (fotelre ráterített ruhák), pakolgat össze vissza mai napig, de k**&€€& igénytelen.

A csapon akkoriban állt a vízkő is, mai napig nincs vízkőoldójuk - parasztságból utalás képp kapott ajándékba xD

Amit tudsz csinálni: Hűtőtáska csere jégakukkal vagy veszel egy mini hűtőt ahogyan én anno. Az ami alig fél méteres se. Magadnak főzöl s berakod.

A másik idióta logika az emberekben:

Megnyitják a csapot wc után, kezet mosnak és vissza nyúlnak a csapra, hogy elzárják...-.-"

+a csapot is sokan taperálják.

No comment

Engem meg hülyének néztek, hogy könyökkel zárom el, az ajtónál is így vagyok. Nyilvános helyen főleg pl kávézóban, ahova szoktam beülni ismikkel.

Tény vannak ételek ahol kézzel dolgozunk bele, de sokan ott se mosnak kezet.

Miközbe én lemosom a csapot és kezemet is, majd állok neki.

Kóstoláskor pedig pl a merő kanállal vagy fakanállal rakok a kiskanálra s azt veszem be a számba, majd teszem félre - nem a lenyalt eszközzel nyúlkálok az ételben.

Az emberek nem figyelnek ezekre.

De ha pl egészségügyis lenne és valakinek a valamije azért fertőzödne el, mert higéniai hibát vétett az gáz lenne.

Vagy pl nálam: Tetoválok, kell a folyamatos tisztítás, csere is.

S ne aggódj teljesen normális amit írtál, arról nem mi tehetünk, hogy a modernk "fejlődő" világban az emberek zöme lefele fejlődik.

A legtöbben nincsenek tekintettel a másikukra, nem csak higénia terén... Sajnos!

Sokan önmagukra se figyelnek: Legyen az a fenti téma, esetleg test s lelki dolgok.

2018. júl. 30. 09:14
 3/4 anonim ***** válasza:

+mentalitási szint

(ahogy láthatod az elsőtől is)

Költözni, gondolom pedig nem tudsz még, hiszen tizenéves vagy.

Suli / szárny nyitogatása kezdetében úgyis szülő mellett marad az ember normális esetben.

Ha pl lesz kereseted, adsz le minimális összeget, a többit pedig elrakod (a legelején megveszel pár alap dolgot).

Ha lesz eszed tudni fogod, hogyan hozz ki jobbat s hogyan indulj el az utadon.

Pl én is pár évig alkut kötöttem szüleimmel.

Első 2 havi fizu ráment teljes ruhatár cserére, 5 részes bőrönd szettre, alkotáshoz való alap eszközökre. 3.havitól alkotás és üzletelgetésbe fektettem, a kisebb befektetésre szánt összegekből egyre nagyobb lett. :)

Nincs gondom, szabad vagyok és élvezem azt, amit életnek lehet nevezni. +hobbim a munkám, munkám a hobbim, ami nem helyhez s időhöz kötött. (a tetoválás az csak az egyik)

2018. júl. 30. 09:27
 4/4 A kérdező kommentje:

Költözni nem mostanában fogok tudni, szóval az felejtős... a spórolt zsebpénzemhez meg nem igazán szeretnék nyúlni, mert az ételen kívül mindent abból veszek meg magamnak ami szükséges általában.

Mindegy, szerintem a hűtő egyik alsó dobozát kisajátítom és oda teszem félre a saját dolgaim.

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!

2018. júl. 30. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!