Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Munkaerőhiány van Magyarországon?

Munkaerőhiány van Magyarországon?

Figyelt kérdés

Mert én aztán ezt nagyon nem tapasztalom mellesleg...

27 éves fiatal férfi vagyok és informatikus könyvtáros diplomával rendelkezem. Ezen kívűl van még középfokú német B2 nyelvvizsgám, angol B1 alapfokú nyelvvizsgám és ECDL vizsgám (Microsoft office programok ismerete stb) évek óta dolgozok egy nyugat magyarországi megye székhelyű város egyetemi könyvtárjában... ja és évek óta kulturális közfoglalkoztatottként vagyok ott ahol. :DD netto 70 havonta :DD jóó mi? Juniusban véget ért a közmunka program és most már ott tartok, hogy Pestre akarok költözni oda is adom be az önéletrajzomat ezerrel de alig hívnak vissza -.- már valami betanított fizikai munka is tökéletes lenne csak ne 3 műszakos legyen (nem bírom sajnos az éjszakázást) de persze hiába...

Akkor hol van itt munkaerőhiány?? de most őszintén?? kész vicc

2018. júl. 4. 21:18
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

régen néztem statisztikákat, és ha jól rémlik a könyvtár-info diplomásoknak voltak a legrosszabb elhelyezkedési esélyei a diplomások közül.

ismerősömnek is ilyen diplomája volt + perfekt angol, és úgy sem tudott elhelyezkedni. Azóta Németországban él.

megpróbált könyvtárosként elhelyezkedni, de esélytelen még Bp-n, mert mindenhol csak nőket alkalmaznak.

az egyik válaszoló leírta a lényeget: szakmunkákban van hiány meg szalagnál dolgozó rabszolgákból + mérnök, orvos stb.

sztem tanulj angolt gőzerővel, és menj külföldre.

2018. júl. 6. 08:18
 12/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat...

A kérdés, hogy mihez kezdjek magammal ilyen helyzetben már nem is annyira nyitott. Külföldben gondolkodok innentől kezdve mint megannyi fiatal honfitársam :)

De ez azért mégis csak szomorú nemde?

Ugyértem, hogy mégis csak vannak akik fiatalok és itthon akarnának boldogulni, de hiába -.- ha egyszer ténylegesen ennyire szar a helyzet nincs mit tenni...

2018. júl. 6. 19:01
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Én sem érzem a munkaerőhiányt, szintén közmunkás voltam az elmúlt pár évben :( Nálunk a munkaügyi nem engedte vissza azokat, akiknek felsőfokú végzettségük van. Nem tudom, mi lesz, ha lejár a munkanélküli és addig nem találok valamit, itt vagy ugyanazok az álláshirdetések mennek 2-3 havonta, vagy protekció kell, nálam a költözés már nem játszik.
2018. júl. 6. 21:29
 14/22 A kérdező kommentje:
Utolsó hol laksz? Mi ez a dolog, hogy nem engedik a felsőfokú végzettségüeket? Lehet hogy nálunk is ez lesz sajnos...
2018. júl. 6. 22:21
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Csongrád megye. Kb 2 héttel ezelőttig úgy volt, hogy mindenki maradhat, megvolt a szokásos 3 közvetítő lap az ország különböző pontjaiba szóló állásokra, hogy véletlen se legyen jó, ezt leadtuk, utána jött a hír, hogy a munkaügyi nem ad nekünk közvetítő lapot, próbáltak egyezkedni, de eredménytelenül. A munkaügyiben az ügyintéző se igen tudott választ adni, valami olyasmit motyogott, hogy jogszabály változás, ezzel el voltunk intézve.
2018. júl. 7. 08:02
 16/22 csatrad ***** válasza:
48%
szerintem semmi ertelme otthon maradni, az itteni fizubol mar tobb penzt pumpaltam haza mint amit az otthonibol valaha lett volna eselyem. Meg nehogy azthidd, hogy a magyar koszt jo, lofaszt mar azt se tudom milyen betegnek lenni, vagy milyen a szunyog hangja, es a tejol meg dragabb is odahaza nem vicc. 2018 van es egy papirt kell kilyukasztani a buszon, elmennek a ...
2018. júl. 7. 21:07
 17/22 csatrad ***** válasza:
48%
a buszjegy durvan kiakaszt folleg hogy anno szemelyesen vettem olyat ahol a tizedes mogott tobb szam volt mint elotte
2018. júl. 7. 21:09
 18/22 A kérdező kommentje:
Megértelek utolsó! Szerintem jól látod a helyzetet semmi értelme itthon maradni -.- de aki kimegy a magyarokat külföldön max csak mosogatásra veszik fel nem?
2018. júl. 7. 21:45
 19/22 csatrad ***** válasza:
100%

nem, ha jo a beszeloked akkor meg tudod gyozni a fonokot, hogy adjon neked egy eselyt, aztan gamar meglatjak a kulonbseget egy dolgos magyar es egy lusta angol kozt. sokkal kevesebb erofeszitesert a reszedrol jobban orulnek neked mint odahaza.

mar jo ideje sok a kulfoldi angliaban es teljesen hetkoznapi, hogy egy ilyen kulfoldi akar ottani papirok nelkul allast, es mivel feher fejed van meg jobban fognak szeretni.

nekem az elso es,masodik munkam is raktaros volt, mig vegul @ szakmamban helyezkedtem el, egy olyan cegnel aki 2 hete hirdetett es en voltam az egyetlen jelentkezo.

anglia hatalmas es 100ezresevel kell mindenkibol, Magyarban kenytelen voltam a Densoban robotolni a szallagon es belenezni nyugdijasnak latszo megtort emberek szemebe akik szuksege volt erre, hogy a hulye orvosi visgalaton megszanjak es atengedjek, nem azert mert nem volt munka, hanem azert, mert minden egyes magyar nagyon kepzett volt ezert duskaltak az ALKALMAS jelentkezokben.

Idekint soha nem kertek papirt, alkalmassagit, vagy akar szondazast, es nem is fognak, mert orulnek ha valaki segely helyett dolgozik egyaltalan.

2018. júl. 9. 08:24
 20/22 anonim ***** válasza:
A fenenagy munkaerőhiányból itt vidéken nem érezni semmit. Szintén informatikus könyvtáros diplomám van. Közfoglalkoztatott leszek szeptembertől. Állandó munkát itt nem találni, csak valami 3 hónapos tingitangli melót.
2018. júl. 27. 21:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!