Mit csinál éjszaka a fákkal egy narancssárgán villogó platós kocsi?
Figyelt kérdés
Éjjel 11-kor járta körbe a panelos környéket egy ilyen kocsi, hátán valami géppel, amiből mintha jó erősen megfújta volna a fák lombjait, de nem az összeset. Milyen céllal dolgoznak ezek?2018. jún. 25. 23:20
1/3 anonim válasza:
Irtja a rézfäszú baglyot. Ilyenkor rejtőzik a fák lombjai között.
2/3 anonim válasza:
Szerintem egy thai étterem megbízásából cserebogarakra vadásznak.
3/3 anonim válasza:
Melyik városban láttad?
Csak mert pl. ma éjszaka is csinálták Pécsett.
A gesztenye fákat permetezik aknázómolyok ellen - [link] - ha ezt 3-szor megcsinálják, akkor a gesztenyefák szép zöldek maradnak - ellenkező esetben ronda, sárga foltosak lesznek a leveleik - tele repkedő molylepkékkel. Így szoktak védekezni a levéltetvek ellen is - egy erős permetezőágyúval permetezik a hatalmas fákat. (a platánokat is így "gyógyítják".)
Azért csinálják éjszaka, mert így védik meg a méheket és persze ilyenkor nem járkálnak az utcán az emberek, nincs forgalom.
Ha jól tudom, akkor pl. Baranyában (is) egy debreceni cég végzi ezt a védekezést. (minden esetben előre értesítik a lakosságot - olvastam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!