Miért nem lehet szőlőcukrot/répacukrot átalakítás nélkül raktározni a szervezetben? Termelnek éjszaka a növények oxigént, miért? Mi történik a szőlő cukortartalmával, amikor a szőlőléből bort készítenek?
Figyelt kérdés
Hogyan, hol keletkezik szőlőcukor a természetben?2018. ápr. 15. 12:27
1/1 anonim válasza:
Mert lebomlik és széndioxid keletkezik.
Igen, mert ez az anyagcseréjük végterméke.
Az erjedési folyamat során oxigénné és hidrogénné alakul.
Szőlőben és más gyümölcsökben a fotoszintézis mllléktermékeként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!