Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért nem lehet szőlőcukrot/ré...

Miért nem lehet szőlőcukrot/répacukrot átalakítás nélkül raktározni a szervezetben? Termelnek éjszaka a növények oxigént, miért? Mi történik a szőlő cukortartalmával, amikor a szőlőléből bort készítenek?

Figyelt kérdés
Hogyan, hol keletkezik szőlőcukor a természetben?
2018. ápr. 15. 12:27
 1/1 anonim ***** válasza:

Mert lebomlik és széndioxid keletkezik.


Igen, mert ez az anyagcseréjük végterméke.


Az erjedési folyamat során oxigénné és hidrogénné alakul.


Szőlőben és más gyümölcsökben a fotoszintézis mllléktermékeként.

2018. ápr. 15. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!