Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan válasszak a családom...

Hanna1999 kérdése:

Hogyan válasszak a családom és a párom között?

Figyelt kérdés
Szóval az a helyzet hogy 18 éves vagyok 2 éve elveszettem az anyukámat és 3 éve az apámat rokonokhoz kerültem akiket nagyon szeretek de ott nem éreztem magam jól mert más életre vágytam igy elköltöztem ami igy utolag annyira nem volt jó ötelet mert nehéz egyedül élni és emelett van egy barátom 7 éve vagyok vele néha nagyon jó a kapcsolat de vannak viták a lényeg hogy szeret és én is de a családom szó szerint utálja így miután elköltöztem és alább hagyott a kontról napi szinten vele voltam így nem érzem magam egyedül van kivel haza jönni akivel megértjük egymást és ezt a családomnak nem mondtam el hanem azt hazudtam hogy szakítottunk így a családdal jó lett a kapcsolat de állandó gyomor görcs hogy le ne bukjak ezt majdnem fél évig csináltam aztán jött a tesóm kopogtatott az ajtón minden különösebb jelzés nélkül és mi nem hallodtuk mi beszélgettünk és kitört a balhé hogy ki volt ez és miért nem meséltem és nagyon haragszik mert hazudtam attól félek most el veszítettem közben egy csávot mondtam hogy vele vagyok akit nem is ismerek mert ha elmondtam volna hogy ez még az a barátom nagy baj lett volna szóval most mit kéne tennem ott hagyni a párom és reménykedni hogy a családdal minden helyre jön vagy a családomat felejtsem el de azt nem akarom a kettő együtt nem megy

2018. jún. 17. 13:47
 1/2 anonim ***** válasza:
A párodat te választottad magad mellé, szeretetből. A családba pedig csak beleszülettél. Okés, hogy ők is jelentenek neked valamit; de akivel szeretnél élni összekötni az életedet, mert őt a másik felednek érzed, őt hogy ne választanád már? Na, hát amelyik követeli, hogy mondj le érte a másikról, arról mondj le. Tehát ha pl a szüleid nem akarják elfogadni a barátodat -nem értik meg, hogy őt szereted,és vele akarsz lenni, mert az a jó neked és nekik ehhez semmi közük, ők maximum elfogadni tudják a döntésedet, beletörődni -; akkor amint el tudsz szabadulni otthonról azoktól, akik elő akarják írni, hogy kit szeress, és kit szerethetsz, akkor nem is kell már feltétlenül zsarnok családdal foglalkozni. A szeretetet-szerelmet nem lehet betiltani; ha valamelyik aljasul rá akar venni , hogy csak őt szeresd; azt hogy tudnád szeretni? Ő se fogad el teljes értékű emberként, nem tisztel, mert nem fogadja el a döntésed. Aki el akar tiltani egy szerettedtől, az miért számítana neked? Én így nem tudnék már a családommal foglalkozni. Mert én úgy venném, hogy ha nem akarják, hogy nekem jó legyen, hogy azzal legyek, akit szeretek, akivel jól érzem magam; akkor azt úgy venném, hogy engem utálnak, meg lenéznek, hogy én nem tudom megítélni, nekem kivel a jó; tehát utálnak engem, mert nem akarják hogy nekem jó legyen hogy azzal legyek akivel boldog vagyok; akkor én miért törődnék, foglalkoznék velük. Akkor tudomásul venném, hogy engem utálnak, és nem foglalkoznék többet velük; örülnék, hogy el sikerült költöznöm tőlük.
2018. jún. 17. 14:01
 2/2 A kérdező kommentje:
csak sokat jelentenek nekem és nem merek elszakadni de el kéne köszönöm a választ
2018. jún. 17. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!