Egy ismerősöm zenit em fényképezőt használ (még). Milyen vaku, objektív stb. használhetó a gépéhez?
Jó kis gép az, de már lassan átállhatna digitálisra...
Vakucsatlakozó szerintem ugyan olyan, mint az összes analóg gépé, de talán a digitális vakuk is lehet jók lehetnek, nem is tudom hirtelen...
Objektívnél:
- analóghoz való objektív is megfelelő (ahhoz nem szükséges, hogy annyira párhuzamosan essenek be a fénysugarak, mint a digitálisnál, így olcsóbb, de tök8),
- csatlakozó kialakítását kell megnézni, hogy kompatibilis legyen, de léteznek adaptergyűrűk átalakítónak is
(nem tuti, de szerintem M42-es kell a Zenitekhez)
- objektívnél, főleg ha adapter/átalakító is van, lényeges, hogy hova esik a kép, adapterrel lehet, hogy csak a film közepére és nem ér ki a széléig (na meg a fókusszal is lehetnek problémák, főleg adaptergyűrűvel, de valamelyest kalibrálható egy minimálisan valahogy, asszem' sok esetben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!