Miért érdemes nulladikra menni gimibe? Előnyei, hátrányai?
Milyen tanulók szoktak általában odamenni (jó tanuló, rossz, közepes stb.)?
Ismerősi vagy akár saját tapasztalatot is írhatsz!
Én is 0.-os voltam. Megpróbálok neked pár előnyt/hátrányt összeszedni:
Előny:
-egy évig szinte csak idegennyelven beszélsz a suliban, ezért ha vagy olyan szinten, akár rögtön nyelvvizsgát is tehetsz utána
-nem kell irtózatosan sokat tanulni, csak a nyelvet, amég beilleszkedsz az új környezetbe
-általában a nyelvi előkészítősöknek sokkal több készségfejlesztési/tehetséggondozási óra van, amik szórakoztatóak és segítenek jobban megismerni önmagadat
Hátrányok:
-1 év alatt a többi tantárgyból jóval többet felejtesz
-mivel nem tanulod annyira intenzíven a nyelvet, valószínű hogy sosem fogod annyira biztosan beszélni mint a nyelvi előkészítőn
-rögtön első évben jóval több tanár igényeihez kell alkalmazkodni
-ha esetleg nem szereted azt a sulit, megbánhatod hogy még egy plusz évet ott kell töltened
Ennyi jut most az eszembe. Én nyelvis voltam és nem bántam meg, 10.-ben leérettségiztem angolból.
Én is 0.-os voltam. Értelemszerűen most leszek 10.-es, de igazából még csak most fogom kezdeni a gimit.
Én csak az előnyeiről tudok beszélni. Egyetlen hátránya lehet, hogy nem 4, hanem 5 évig jársz gimibe. Bár engem ez sem zavar különösebben.
Én NYEK-en vagyok (Nyelvi ElőKészítő), nálunk ez a 0. Magas óraszámban tanulod az angolt/németet, így a következő tanévben már le is tudod tenni a középfokú nyelvvizsgát. Nekünk most ez a cél. Aztán, nyilván, kevesebb órád van, kevesebb tantárgyad, talán az elvárások is alacsonyabbak. Ez azért jó, mert így bele tudsz szokni a gimnazista életbe, szép fokozatosan. És igazából vegyes. Én jó tanuló voltam általánosban is, most sem lesz vészes a bizonyítvány. Én mindenkinek csak ajánlani tudom a 0.-at, mert nagyon hasznos. És általában kevés az osztály létszám is, így a közösség is jobb. :) Mi 27-en vagyunk, a többi osztályban meg 33-35-en.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!