Ti mit tennétek ilyen esetben? Hogy léphetnénk közbe?
A párom testvérének van egy 8 hónapos kisfia. A sógorom külföldön dolgozik csak hétvégén jön haza, első gyermeke, a felesége senki segítségét vagyis inkább tanácsát nem fogadja el és hallani se akar róla ha valaki pl anyósom vagy bárki a családba “észre veszi” azt amit talán ő nem.
A helyzet az hogy a kisfiú 8 hónapos, de még csak ülni se ül magától, ha fogod a kezedbe mintha nem is lenne tartása, nyúl dolgokért de olyan kis gyengének tűnik.
Nekem még nincs gyerekem de van egy kisöcsém, 20 év van köztünk sokat segítettem és voltam mellette a fejlődésénèl és ő ilyen korban már az ágyról próbált lemászni.
Nem ebben a városban laknak ahol mi, nem túl gyakran tudunk menni se a munka miatt.
A védőnő is ajánlotta már a gyógytornát a sógornőmnek de hiába még az ő szavára se “hallgat”.
Ti mit tennétek ilyen esetbe?
Ha szakember is ajánlotta, nem csak rokonok okoskodása, akkor a nő egy felelőtlen anya.
Szóljatok a védőnőnek, gyermekorvosnak az aggodalmaitokról. Az orvosra talan hallgat az anya.
Ha a gyerekorvos vagy a védönö nem szól neki, akkor ti végképp nem szólhattok bele.
Ha ök szólnak és nem tesz semmit, akkor ök értesíthetik a gyámhatóságot/gyerekjóllétieket, és nekik van lehetöségük intézkedni.
Teljesen megértem, hogy nem akarja, hogy állandóan ott okoskodjanak a rokonok nála.
A gyerek nincs elkésve. De valóban, ha a védőnő szólt neki, akkor az ő tanácsát jó lenne megfontolni. De nem a tiéteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!