Ha az NKE-HHK katonai vezetői szakon végzek nőként, mennyi esélyem van arra, hogy kimehetek/kiküldenek Afganisztánba? És mennyi idő után? Minimum a 8 év?
nem szaktól függ, logisztikusként meg üzemesként is kimehetsz ha elfogadják a jelentkezésed.
Igen a jelentkezésedtől fogva reális a 8 év, de inkább többet számolj rá.
a végzés után(4 év) inkább koszovó játszik, aztn idővel és tapasztalattal, mehetsz kintebb.
De gyakori hogy kevesebb tapasztalattal is kivisznek mert kell az ember.
Változó és helyzetfüggő.
Koszovo? Ott kuldenek eles helyzetbe is, vagy csak a rendfenntartas meg hasonlok miatt kuldhetnek? Egyebkent nagyon koszonom a valaszt :)
Es ha jol tudom, akkor kulonleges egyseg Magyarorszagon 2 van, a KMZ meg a szegedi 88asok, de a KMZ nem koedukalt. Igaz?
a 88as nem különleges erők. a 2.-esen belül van de attól csak egy szimpla felder-lövész zászlóalj.
Nemtudom milyen bevetést akarsz, de te magyar katonaként sehol nemfogsz bevetésben résztvenni. A KMZ az ami régebben viszonylag sokat volt müveleti területen, de jelenleg ők sem nagyon mászkálnak 1-2 csoport kivételével.
ember. tudsz rola h nincs háború ugye? Mármint MO. nem áll hadban senkivel.
A katona dolga, hogy felkészüljön arra hogy ha lenne valami. pl. ha neadjisten megtámadják az afganisztáni vagy iraki bázist akkor gond nélkül visszaverjék őket. De mivel az Insurgentek nemigazán a nyílt támadásaikról híresek 90% h ilyen nem fog történni. Gyakorlatok vannak. Harcfeladatok nincsenek.
Ne is legyenek mert az azt jelentené hogy a családod és a barátaid baromi nagy veszélyben vannak mert a saját földünket kell védenünk.
Nagyon kölyök lehetsz még ha "harcolni akarsz" :) Mellesleg meg (ez csak a saját megfigyelésem nem biztos hogy rád is igaz) de a csajok 90%-a még azelőtt lemond arról hogy ő lövész lesz mielőtt specializáció választás lenne.
Elég néhány gyakorlat és mind inkább úgy gondolja hogy "jólesz nekem az a nem harcoló beosztás is" :)
azzal hogy más emberek életét veszed el, annál az oknál fogva, hogy te kalandot akarsz, az nem éppen válik hasznára senkinek az országban.
Ha megölsz egy embert misszióban mert rádtámad az más kérdés mert a saját életed véded. De ha te keresed azt hogy harcolhass, az sem az országnak, sem a népének nem előnyös.
Ergo: Igen, rendkívül gyerekfejjel gondolkodsz még. (ez nem sértés, én is hasonlóan gondolkodtam még 19 éves kölyök fejjel)
Ezen az elven haladva amit te szeretnél, pedig jobban jársz valamilyen Orvosi/tüzoltó/rendőr szakmával.
NKE-re jelentkeztem, honvédnek. És az utolsó dolog, amit akarok, harcolni. Aki embert (vagy állatot) ölni vágyik, az nem egészséges.
Látom vonz az egyenruhások romantikája, de azt kell látnod, azért a legtöbb segítő szakma és nem csak a gyilkolásra képeznek. Segédkezünk az árvizeknél, természeti katasztrófánál, díszt állunk a megemelt terrorkészültségnél, ez is része a szakmának és örülj, hogy a kiküldetésben nem a harc a feladatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!