Hogy változzak meg?
Figyelt kérdés
Van barátom, és az utóbbi időben rengeteg a vita köztünk, mert azt mondja nem értem meg, és nem vagyok önmagam. Minden egyes vitánknál neki támadok, és tényleg nem figyelek már rá úgy, mint régen. Magamon is észre vettem, hogy kifordulok magamból ilyenkor. Mit tehetnék? Hogy tudnék a vitáink alkalmával is önmagam lenni? Bunkó és bántó kommenteket ne!2018. márc. 30. 09:36
1/5 anonim válasza:
Ha vita van, és úgy érzed támadnál, akkor inkább vonulj el kicsit lehiggadni. Ha lecsillapodott benned a düh, utána könnyebb megbeszélni az eltérő véleményeket, konfliktusokat. Attól, mert visszavágsz bántóan, nem juttok előrébb, inkább csak távolabb egymástól. Képzeld egy kicsit a helyébe magad, és ha igazán szeretet, akkor a békességre fogsz törekedni. Persze ehhez hasonló gondolkodású partner is kell.
2/5 A kérdező kommentje:
Igen, ebben igazad van és köszönöm. Most volt az eljegyzésünk a sok vita ellenére. Próbáljuk magunkat fel küzdeni a létrán. Most kaptam pár napot, amit ő nem tölt velem. Szeretnék egy kicsit lehiggadni és változni egy nagyot, hogy lássa fontos nekem. Hogy tudnék ezalatt a pár nap alatt kicserélődni? (mert tényleg nem szeretném elveszíteni)
2018. márc. 30. 13:19
3/5 anonim válasza:
Kicserélődni nem tudsz, maximum átértékelhetsz dolgokat, újra felidézheted a közös boldog együtt töltött időket. Mondjuk semmi közöm hozzá, de az nem jó jel, ha sokat vitatkoztok, pláne, hogy jegyesek vagytok. Ez arra enged következtetni, hogy egy ideje valami nem stimmel köztetek, ami nincsen ki- és megbeszélve rendesen, ill. nem juttok kompromisszumra. Ha pedig jelentéktelen dolgok a viták alapja, akkor is elgondolkodtató, hogy miért alakulnak ki, miből fakadnak. Lehet, csak önmagadban vagy a körülmények miatt feszültség van benned és ez csapódik le a pároddal való beszélgetésnél.
4/5 anonim válasza:
Ha ilyen sokszor van vita köztetek, az alap kérdésekben sem értitek meg egymást esetleg (politikai nézetek, vallás, szabad idő eltöltési módja stb.) akkor ne járjatok együtt. Semmi értelme, később úgyis megbosszulja magát esetleg egy válásban, ha netán összeházasodnátok.
5/5 anonim válasza:
Lehet, hogy konfliktuskezelésben kellene magad továbbképezni? Az ilyen változásokat nem máról holnapra szoktuk elérni hanem lépésről lépésre. Pszichológus tudna ebben hatásos segítséget adni. Ma már magánrendelőkben könnyen elérhetők
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!