Hogyan lehet házilag pálinkát előállítani?
Te ne akarj, mert megvakulsz...
Kell némi hozzáértés a gyümölcshöz, meg a cefréhez is,
a főzést főzőmesterek eléggé sokáig tanulják-gyakorolják,
otthoni házi pálinkafőzővel jó minőségű cefréből, hozzáértéssel se lehet frankó pálinkát csinálni, hacsak otthon nem egy csarnokod van sok-sok méteres lepárlóval
De ha kiolvasol 1 könyvet, akkor se leszel annyira nagyon képben, csak elméletileg valamelyest... de hogy itt pár sorban neked senki se fogja leírni frankón, az tuti...
Amúgy meg google-lel rákeresel, pár sort elolvasol a témában, hogy nagyjából képbe legyél, de pálinkát ettől nem fogsz tudni csinálni, vagy ha majd mégis valamit ennyitől, azt nem nevezném pálinkának.
Oké, le lehet pontozni (én vagyok az első), de azért:
1. aki nem ért hozzá, könnyen csinál sok metilalkoholt
2. sok tudás és gyakorlat kell ehhez és felszerelés
3. házi körülmények közt házi főzővel még egy főzőmester se tud csodát csinálni
De persze vannak, akiknek bssza a csőrét, hogy szrul szr pálinkát csinál de nehogy már valaki kimondja a tutit... vagy a kérdező, aki innen vár 1-2 mondatost választ erre, ami nem létezik, csak nem bírja felfogni, mert azt hiszi, hogy mindenre akad pár szavas válasz, mint valami vallásban...
1 és 5-ös vagyok és hogy pálinkaszakértő és onanizált a pálinkánkra, az megint olyan dolog, amitől a sok flusztrált fsz lepontozhat, mert nekik szr, vagy amiért verik a mellüket, hogy a saját szr pálinkájuk a frankó, mert az emberek java nem viszi már főzdébe, ahogy a Fidesz elintézte
vagyis alkalmatlansággal főznek szrt, aztán mindenki annyit adózik belőle, amennyit akar-nem szégyell-nem fél, vagy elviszi főzőbe, ahová már kevesebben viszik, tönkremennek, de Fideszcimborákat nem bsztat a nav, csak mindenki mást... tapsoljatok hlygyerekek....
Sőőőt... kérdezzed meg, hogy hogy a pcsába lehetsz űrhajós és pontozzad le mindenkit, aki azt mondja, hogy ez így error... na, ugyan ilyen effektusok működnek nálad, meg a többieknél is...
én csak azért írtam, hogy ne dögöljél meg... meg lazán elmondtam, hogy ez olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy mitől lehetnél fsza szobrász, vagy festő, vagy heggesztő, vagy akármi... ez nem ilyen pillanat műve dolog...
Pl. Több szakmával, egyetemem után is tisztában vagyok azzal, hogy a heggesztő, vagy a pálinkafőzőmester az miért jelent nem csak papírt esetleg, hanem lényegesen többet annál.
De hlyeember nem tudja megbecsülni. Szrok rá
Ha mindenki olyan lenne, mint te, pedig sokan... és ha valaki megkérdezné hogy lehet valaki űrhajós és nem írnának rá 2 soros számodra kielégítő választ, lepontoznád. Hát... megértem, ennyi aggyal nehéz felfogni, amúgy meg hlye kérdés, hogy valaki választ adjon rá 1-2 mondatban. Ha érzed... de lehet nem..
vagy hogy hogy tud valaki egy qrvasza képet festeni... ugyan olyan... óvodás ákombákomot rajzolhatsz zsírkrétával az óvodában, de az nem lesz festmény...
ma 01:01
Beszállok én is: Jéééééézus ereje!
Kezdetnek mesélj már, mihez kell csarnok SOK-SOK MÉTERES lepárlóval?
1. senki sem tud SOK metilalkoholt csinálni pálinkafőzés közben. Ha ennyire könnyű lenne puszta kontárságból súlyosan mérgező pálinkát főzni, akkor az 1300-1700-as évek között Európa összes szeszfogyasztó vidéke kihalt volna, a szeszfőzéssel együtt. Valami furcsa okból mégis virágzó ipar lett belőle úgy, hogy kb. 400 évig azt se tudták, mit csinálnak! De biztos elhazudták a történelemből, hogy az emberek tömegesen vakultak meg évszázadokon át. Az italok okozta metanolmérgezés a metanollal kevert denaturált szesszel terjedt el, amit az adómentessége miatt használtak pancsolásra. Persze különösen elcseszett cefrézéssel egyes gyümölcsöknél össze lehet hozni olyan 5000 g/hl metanolt, de ez még átkosbeli hozzáállással se igazán jellemző érték.
2. a fantasztikusan jó pálinkához kell sok tudás és gyakorlat. Az ihatóhoz, „nem rosszhoz” megteszi a jó elméleti alapozás és némi gyakorlat is. Biztos mindenkinek lesz 1-2 rossz kezdő tétele, de ennyi tanulópénz nem tétel a főző ára mellett.
3. mi az a „házi főző”? Otthon nem lehet valakinek szakszerűen felépített kisüsti rendszere?
„De persze vannak, akiknek bssza a csőrét”, hogy nemcsak százmilliós csillogó főzdéből jöhet ki jó pálinka. Meg talán még az is, hogy egyes ilyen főzdék pálinkája említésre se méltó, mondjuk ez engem is zavar, mikor felbontom itthon a „prémium” pálinkát és sz*rt találok az üvegben.
Abban igazad van, hogy pársoros tanácsok alapján senki ne főzzön pálinkát. Meg abban is, hogy sokan főznek otthon sz*rt. de az nem lehetőségek, hanem hozzáállás kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!