Hogy lehet hogy nő létemre nagyon szeretem a shounen animéket?
Oké, akkor íme az ellenpélda: én. :D Férfi létemre egyfelől shoujo rajongó vagyok, imádom a kamasz romantikus animéket, harmincas férfiként. :)
És egyáltalán nem felejtősek! Ao Haru Ride, Kimi ni Todoke...
Egyetlen műfaj untat engem halálra, az a shouen. De hát ízlések és pofonok, meghagyom nektek, lányok, a kamaszfiús tömény csihi-puhit. :D
Nézek amúgy krimit, vígjátékot, ecchi-t, fantasy-t, scifi-t és thrillert, horrort és még guro-t, hentai-t is. De leginkább lélektani műveket, és drámákat.
Csak shounen-t ne kelljen... Kivétel az Accel World, azt szerettem, de csak a scifi miatt, és a változatos karakterek okán.
Előző, inkább csak egyes részeket láttam Naruto-ból, Pokemon-ból, InuYasha-ból stb, tehát amely animék több-kevésbé shounen-ek alapvetően.
Szóval egyelőre nem fogott meg a shounen, konkrétan a tömény harcolás engem untat. Lehet adott esetben véres jelenet, lövöldözés, harc stb, de inkább seinen-ként, tehát legyen kevesebb harc, de több pszichikum és mély mondanivaló, mint pl a
K-Univerzum:
K-Project
K - Missing Kings
K - Return of Kings
Ennek bár nincs különösebb története, de van hangulata ,és kiváló cgi grafikája. De e kérdéshez a lényeg, hogy ez inkább seinen, mert kevés harc van benne, több a mélázó, hangulatos jelenet benne.
Vagy pl seinen a
Gunslinger Girl,
ennek első évadát nagyon tudom ajánlani, kb a műsoridő felében lövöldöznek benne kislányok, de másfelől -és ez a hangsúlyos benne- erősen lélektani dráma, a gyerekek és felügyelőik viszonyáról, a kislányok lelkiállapotáról, lelkivilágáról szól, beleértve a macival való játszást, a lányregényekről való beszélgetéseiket is - két lövöldözés között.
A "Fullmetál"-okból viszont egyetlen részt se láttam, így nem tudok arról semmit mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!