Gitár tanulás, mit tegyek most?
Sziasztok!
Körülbelül 2 és fél hete elvállaltam egy ilyen gitár előadást, de mikor még elvállaltam kihangsúlyoztam a tanárnak hogy LEHET nem fog addigra menni(Iskolában). Akkor még nem tudtam hogy milyen zenét kell játszanom vagy mit belőle stb.. 1-2 nappal később mondta a tanárom hogy Rod Stewart-tól a Sailing-et kéne játszanom, hozzáteszem csak annyit mondott "Csak keress valamit az interneten és azt majd játszd el." El is kezdtem otthon a dallamát játszani, mivel azt adta ki elsőnek(Hozzáteszem még kezdő gitáros vagyok, csak azért vállaltam el, mert már régebben tanultam dalokat amik egész jól mentek). Megtanultam a dallamot, viszont elég rosszul megy mivel az akkordokat nem tudom gyorsan váltani. Megmutattam tanárnak, azt mondta rossz, tanuljak meg egy másikat. Itt már 1 hét maradt csak. Elkezdtem tanulni egy másikat, ahol már az úgymond az éneket gitározom, de nem jutottam a végére(nagyon az elején vagyok még). Megmutattam a tanárnak azt a kb. 10 másodpercet amit eltudnék játszani. Erre hirtelen kiderül, hogy a gitár szólót kéne eljátszani, amit alapból basszusgitárral kéne játszani(nekem spanyol van). Na igen, itt mondtam is hogy ugye az basszusgitár, meg stb-stb... Azt válaszolta hogy gitározzam azt amit megtanultam eddig, de könyörgöm, amit én megtanultam egyáltalán nem illik oda(UI.: A basszusgitár szóló le lenne halkítva míg én gitároznék). Alapból olyan 20-30 mp-t kéne gitároznom ha jól tudom, de konkrétan egyáltalán nem illene oda és csak beégetném magamat.. A tanárom csak egyfolytában erőlteti, már mondtam neki hogy hanyagoljuk, de nem-nem, jó lesz az.. Olyan kínos lesz hogy tiszta hangosan énekel mindenki, a dallam is megy és egyszer csak így hirtelen halk gitárpengetések mennek... Valami ötlet, hogy most mi legyen? Terveznék itthon maradni de nem tudom, biztos kiverné a balhét a tanár.. UI.: Csütörtökön már elő kéne adni, de én még semmit se tudok konkrétan...
Huhh, ez nagyon zavaros.
"Megtanultam a dallamot, viszont elég rosszul megy mivel az akkordokat nem tudom gyorsan váltani."
? Miféle akkordváltás nem megy gyorsan? Hisz dallamot tanultál, nem akkordmenetet. Nem értem...
"Elkezdtem tanulni egy másikat, ahol már az úgymond az éneket gitározom"
?? Akkor most tulajdonképpen itt kezdted el a dallamot tanulni? Akkor az első nem is dallam volt, hanem akkordmenet? Biztosan tudod, hogy mit jelent az, hogy dallam?
"Azt válaszolta hogy gitározzam azt amit megtanultam eddig, de könyörgöm, amit én megtanultam egyáltalán nem illik oda(UI.: A basszusgitár szóló le lenne halkítva míg én gitároznék)."
Már miért ne illene? Ha az "éneket gitározod", akkor mi a gond? A basszusgitár mellett az eredetiben nem énekelnek? Próbáljátok össze.
Van még kis idő, össze kell próbálni, ha jól hangzik, hajrá, ha nem, akkor újat már nem tudsz tanulni, akkor felejtős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!