Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Tovább tanulás? Segítség!

Tovább tanulás? Segítség!

Figyelt kérdés

Sziasztok/Jónapot!

Egy a számomra elég fontos kérdéssel jöttem az oldalra. Az egész úgy kezdődött, hogy ma a matek tanárom rendesen lerombolta az önbizalmam. Hetedikes vagyok azaz jövőre felvételi és nekem gőzöm sincs hova menjek holott már mindenki nyaggat, válasszak iskolát. Eredetileg sebész szerettem volna lenni egészen máig, hiszen a tanárnőm azt mondta az én négyes-hármas átlagommal erre semmi esélyem. Tisztában vagyok vele én is de meg akartam próbálni. Konkrétan azt mondta belőlem más nem lehet csak pincérnő. Egyébként matekból,fizikából vagyok csak hármas. Felsorolok néhány iskolát a városból:

Krúdy

Révai(szép remények...)

Hild(tuti nem vesznek fel)

Haller(többre vagyok hivatott)

Gábor László (nem vagyok fogyatékos)

Lukács

Bercsényi

Szentgyörgyi

Pálffy

Baross

Deák

Kazinczy

Stb...

Szóval ez a választék. Legfőképp az orvoslás érdekel de mint kiderült ez nem sikerülhet ápoló pedig semmiképp sem szeretnék lenni. Engem a műtét része érdekel mindennek. Pincérnőn is gondolkodtam de anyukám szerint többre is vihetem. Mostanában sok az ötösöm .Elkezdtem javítani a jegyeimen hogy amiből tudok ötös lehessek. Szerintetek hova menjek az adott feltételekhez kötötten?

2018. jan. 19. 20:43
 1/4 anonim ***** válasza:

Sok mindent szeretnék írni neked, de baromi nehéz egy válaszban, és a fele sem fog eszembe jutni a mondandómnak.

Ne aggódj azon, mi lesz később, és legfőképpen ne hallgass senkire, aki neked rosszat akar, vagy azt mondja, nem vagy képes rá. Mindent, MINDENT el lehet érni az életben, amire csak vágysz, ha igazán kitartó vagy. Annyira rossz volt olvasni, amit írtál, hogy szó szerint dühös lettem, mert a Te korodban nem a stressznek kéne lennie a bajodnak. Annyira sokat fogsz még változni az életben, a céljaid, motivációid, vágyaid is lehet, hogy teljesen megváltoznak. Tehát csak magadért tanulj most, és teljesíts annyira jól, amennyire csak tudsz, anélkül, hogy fájna a hasad az idegességtől.

A középiskolákról pedig:

Egyetem szempontjából lényegtelen, hogy hova mész. Bárhol fogsz kapni érettségit, és az egyetemek nem nézik majd, hogy melyik suliból jöttél, sajnos egy erős gimi sem ad majd plusz pontokat. :) Amit érdemes szem előtt tartani, hogy a két tannyelvű sulik nagyon jó nyelvtudást adnak (ami viszont nem csak az egyetemen, de az életben is + pont, és lesz nyelvvizsgád is). Esetleg menj el a nyílt napokra, nézd meg, melyik iskola tetszik, és ha egy tagozat is megtetszik, pl. biológia, oda is jelentkezz

Hajrá,és a boldogságra törekedj mindig! Szard le a hülye matektanárt, aki ilyet mond, az sajnos nem való tanárnak...

2018. jan. 19. 20:57
 2/4 anonim válasza:

Szia!

Ha igazán érdekel a sebészet akkor menj oda ahol kitudod tanulni és tanuld ki rendesen! A jegyeken tudsz javítani ha sokat tanulsz rá!

Szóval ha igazán érdekel akkor menj el sebeszetre!

:)

És legfőképpen ne hagyd hogy a tanár leromboljon barmit is foleg ne az onbizalmadat!

A tanárod egy rossz ember (csunyabbat nem engedett a Gyakorikerdesek :D)

2018. jan. 19. 21:02
 3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a bíztató válaszokat. És elkezdek még jobban rágyúrni a jegyeimre, hogy elérhessem a vágyam.Nagyon kedvesek vagytok. Köszönöm! :)
2018. jan. 20. 08:16
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Veszélyes dolog előbb eldönteni, hogy mi akarsz lenni, és csak aztán megismerni saját magadat, a képességeidet, meg azt, hogy milyen tantárgyakkal van kikövezve az az út, ami pl. a sebészetig vezet.

Egyelőre csak tanulj, szerezz minél jobb jegyeket. Hogy aztán melyik iskolát választod, ráér, hiszen bármelyiket, akkor fognak felvenni, ha a jegyeid minél jobbak.

2018. jan. 20. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!