Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Lehet felvenni német vezetékne...

Lehet felvenni német vezetéknevet, ha ez édesanyám vezetékneve?

Figyelt kérdés
Szeretnék késöbbiekben Németországban elhelyezkedni, viszont egy német vezetéknévvel nehezebben munkát találni, mint egy magyarral. Azt olvastam hogy idegen hangzású nevet nem lehet felvenni, és a "Heinrich" nem éppen az, viszont amint említettem ez édesanyám vezetékneve, tehát így lehetséges az hogy elfogadja a hivatal?
2018. jan. 29. 13:09
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha van bizonyítható múltbéli kapcsolatod azzal a névvel, akkor lehetséges. A te esetedben ez 100%-ban fennáll.
2018. jan. 29. 13:14
 2/2 A kérdező kommentje:
Viszont nem tudom édesapám mit szólna hozzá, biztos úgy kezelné hogy "szégyenlem" a nevét, ami nem így van.
2018. jan. 29. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!