Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Manapság mindenki hipohonder?...

Manapság mindenki hipohonder? (Képzelt beteg)

Figyelt kérdés
Ezek az ilyen terhes lehetek? meg az ilyen hülyeségek! Mi a franc bajuk van ezeknek?
2010. jún. 5. 20:56
 1/3 anonim ***** válasza:
Én például akkor kerültem kórházba mikor úgy éreztem csak egy kis náthám van utána pedig már minden kisebb fájdalommal rohantam volna a kórházba.
2010. jún. 5. 21:03
 2/3 anonim ***** válasza:

A tinilányok többsége azért teszi fel a tipikus "lehetek-e terhes" kérdést, mert nincsenek felvilágosítva. Ez részben az ő hibájuk (minek csinálják, ha ne tudnak róla szinte semmit?), másrészt a szülőké és az iskolai oktatásé. Nagyon hiányos manapság a felvilágosítás.

A hipohonderek nagy része pedig szerintem azért érzi magát betegnek, mert a média televan gyógyszer reklámmal. Olyan típusú reklámokkal, amik bebeszélik a nézőnek, hogy bizony "nagy" baja van, és hogy mindenképpen szüksége van arra a gyógyhatású készítményre. A hirdetés hatására az ember elhiteti magával, hogy valóban beteg, és tényleg kell neki az a termék.

Ráasásul napjainkban minden steril. Kiírtunk minden baktériumot a kötrnyezetünkből, még azokat is, amelyek elengedhetetlenek a szervezet egészséges működéséhez (lásd: pl. nyelvpucolós fogkefe. Nehogy már emésztésben szerepet játszó bacijaink legyenek Oo). Ezáltal gyengül az immunrendszer, elszokunk a kórokozóktól, olyannyira, hogy egy egyszerű Rhino-vúrus (nátha vírus) is ledönt a lábunkról.

2010. jún. 6. 09:16
 3/3 A kérdező kommentje:
Na ez aztűn rohadtul igaz! Szép válasz! Kösz! :)
2010. jún. 6. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!