Ti iskolai szünetekben szoktatok tanulni?
Gondolok ezalatt téli, tavaszi, őszi szünetre.
Én nem. Szünet nem azért van, hogy tanuljunk. A tanárnő mit csinál a szünetben? Dolgozik? Nem. Hát akkor? Nincs miről beszélni.
Na, érdekes. Nálunk nem dolgoznak.
Soha nem kaptunk ki egyetlen kijavított dolgozatot sem azonnal a szünet után.
Lehet így is.
A tanár sem dolgozik - és szépen ott a példa a diák előtt: ő sem fog.
Csak tudod, nem a tanárnak tanulsz.
Úgyhogy én a talpára állítanám a kérdést: "szoktatok tanulni, amennyiben szükséges?"
Ez a helyes kérdés.
Lényegtelen.
A szünetet azért találták ki, hogy pihenjünk.
Mindig meg fogod találni az alkalmat a pihenése.
VAGY rájössz, hogy az élet nem így működik.
Nem mondhatnám, hogy nem szoktam tanulni, hiszen 4-es tanulmányi átlaggal rendelkezem. De szünetekben való tanulással nem értek egyet. Mindig feladják a sok leckét. Aztán, ha a diák nem csinálja meg a leckét, még ők vannak felháborodva.
Ennyi erővel mindegy lenne, ha szünetek sem lennének.
Legalábbis ez nálunk így megy. Nem tudom, hogy máshol mennyit szoktak feladni a pedagógusok szünetekere.
Itt majdnem mindenből tanulni kell(ett) volna.
Akkor egy kis ízelítő az életből:
ha feladat van, akkor az MEG KELL CSINÁLNI. Általában ott és rögtön. A legtöbb esetben nem mondhatod azt, hogy neked most éppen pihenőidőd van.
Sokszor senki sem kéri számon - csak éppen saját magaddal tolsz ki nagyon durván, ha nem csinálod meg.
De olyan is van, hogy számon kérik - és ŐK tolnak ki veled nagyon durván, ha nem csinálod meg.
A mostani feladatok egy felkészülési lehetőséget adnak neked erre. Értelmes ember kihasználja ezt a lehetőséget.
Az pedig jellemhiba, ha te csak arra összpontosítasz, hogy ez a pihenő NEKED JÁR (akármilyen indokkal), és ezért aztán tuti, hogy semmit nem tanulsz vagy dolgozol. Az ilyen ember találja magát nagyon hamar a lapát végén, és amúgy teljesen indokoltan.
Megint csak: értelmes ember ilyenkor megszervezi, hogy mikor tanuljon és mikor pihenjen. BŐVEN van mindkettőre időd és lehetőséged a szünetben.
Ja: amúgy a tanárok is dolgoznak ilyenkor. Van elég munkájuk a dolgozatjavításon kívül is.
Az meg, ha egy tanár valami miatt esetleg lusta - NEM ok arra neked, hogy te is lusta legyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!