FUVOLISTÁK, rossz szájtartás, hangképzés?
Sziasztok!
6 éve fuvolázom, idén lesz alapvizsgám, sok koncertre és versenyre készülök, de egyre kevésbé érzem magam jól fuvolázás közben... pedig zenei pályára szeretnék menni. Szó sincs arról, hogy ne szeretném a hangszert, vagy a zenét... ez teszi ki az életem. A probléma az, hogy egyre rosszabb vagyok benne. 2 éve nyugdíjba ment a tanárom, most egy fiatalabb tanár tanít, akivel rájöttünk, hogy miért nem tudok szép fuvolahangot képezni. Rossz az anzacom, félrefújok, mert ferde a szájtartásom. Próbálunk rajta alakítani, de csak egyre rosszabb lesz a hangja, s már annyira zavar, s kezdem feladni, hogy a darab játszása közben nem tudok másra gondolni, hogy mennyire csúnya hangon fújom, mennyire zörejes lesz, s nem tudom már beleélni magam a darabba.
Egyre kevésbé van erőm fuvolázni, mert nem tudok alakítani az anzacomon, s nincs sikerélményem, nem érzem már a zenét, ha én játszom....
Valaki tud valami tanácsot adni a problémára? Hogyan kezdhetem újra kialakítani az anzacom? Vagy bármi? Nagyon szükségem lenne egy-két tapasztalatra, hogy esetleg nem én vagyok ezzel az egyetlen, van-e esélyem a zenei pályára, vagy a javításra?
Hosszúra sikerült, de nagyon köszönöm előre is a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!