Állati szőrmét hogyan kell előkészíteni?
Még szép, hogy nem vagy otthon benne. A kikészítés olyan szakértelmet, gépeket, szerszámokat, vegyszereket igényel, hogy a szűcs szakma már kihalóban van. Ráadásul keményen környezetszennyező az eljárás, csak üzemi(nagyüzemi) szinten érdemes csinálni.
A keresőbe: szőrme előkészítés
Sok minden le van írva róla...
Először is a bőrt le kell húsolni. Pontosabban a felesleges hús, zsír és membrán réteget le kell távolítani róla.
Majd pedig ki kell cserezni. Ha nincs időd azonnal foglalkozni fele akkor lefagyaszthatod vagy besózhatod.
A cserzéshez a legegyszerűbb recept amit otthon is könnyen el lehet készíteni az a timsó+só+víz keveréke.
Ebbe bele kell helyezni a lehúsozott bőrt és addig benne tartani amíg az teljesen kifehéredik. Majd megszárítani és száradás közben folyamatosan "törni" kell hogy puha legyen. Ezt folyamatos húzogatással, gyűréssel lehet elérni. Valamint még közben kis olaj segítségével is lehet puhítani.
Ha nagyobb mennyiségben akarod készíteni és fontos az hogy tartós és jó minőségű legyen akkor érdemes beszerezni valamilyen cserző készletet. Például ezt tudom ajánlani: [link]
Ha bármilyen kérdésed lenne még a dologgal kapcsolatban nyugodtan írhatsz privátban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!