Ezek a katana szamurájkardok közül melyik a legélesebb?
Figyelt kérdés
Állítólag ugyananyira élesek (vagy csak egy kicsi különbség van közöttük) de akkor mitől drágább az egyik a másiknál?
2017. dec. 1. 13:07
1/2 anonim válasza:
Nem lehet tudni és nincs is jelentősége. Számít, hogy az egyikkel 3 fejet lehet egy suhintással lecsapni, a másikkal meg 4-et? Az árat a felhasznált anyagok, az belefektetett munkaórák száma, és a készítő mester neve határozza meg.
2/2 anonim válasza:
A legdrágább coldsteel egy hajtogatott damaszkolt acél, arany berakásos markolattal. Igényes prémium kategóriás munka.
A másik coldsteel egy edzett acél kard kicsit más eljárással készült. Középkategóriás használati kard.
A coldsteel amerikai gyártó.
A John Lee egy kínai gyártó a linkelt modell egy belépő szintű katana. Az 1045-ös szerintem nem a legjobb anyag.
Első kardnak talán jó de én inkább 1060 vagy 1095 acélt vennék.
Mindegyik közel ugyanolyan éles, de kínai kard éltartóssága szerintem gyengébb. Használat közben hamarabb elveszíti az élét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!