Lehet tokban kardot magunkkal vinni?
Szervusztok.
Régen Iaido-ztam igy van katanám (azaz szamurájkrad), amit szeretnék magammal vinni vonaton. Ez kb 20 évvel ezelőtt nem volt gond. Viszont fogalmam sincs ma mi a helyzet. A kardot egy fatokban, azt pedig egy vászontokban, kézben szállítanám.
Leginkább a törvény és paragrafus száma érdekelne, de ha biztosat tudsz, azt is megoszthatod velem.
Válaszokat előre is köszönöm szépen.
Köszönöm szépen a választ.
Közben megtaláltam a vonatkozó kormányrendeletet is. Ez alapján azt tudom mondani, hogy azért csak óvatosan, mert ez is tipikusan az a mocsadék törvény amit ha akarok igy értelmezem, ha akarok úgy. Képtelenek egy épkézláb és egyértelmű törvényt alkotni (illetve ezesetben kormányrendeletet). Bár gyanitom inkább nem is akarnak. Jó ez igy nekik.
A rendelet:
Találtam közben még ezt a 2007-es cikket. Noha idiótának tünik a rendőr de a fenti rendelet alapján még akár igaza is lehet. (Márming, hogy a pótkerék alá rejtve kell szállitani a kardot)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!