Hogyan lehet tangazdaságot létrehozni?
Mivel a környéken "hiánycikknek" számít a dolog és a helyi óvoda-iskola igényt tartana rá, megfordult a fejemben, hogy miért ne az én családom hozza létre?
Egyelőre minden csak elméleti, de itt kell elkezdeni a tervezést. A hangsúly a háziállatokon lenne (ló, juh, kecske, marha, baromfik, nyúl): a tapasztalat, ismeret, hozzáértés megvan a családban, a helyszín is megvan igazából. Emellett helyet kaphatna egy relatív kicsi zöldséges-gyümölcsös, ahol a gyerekeket meg lehetne ismertetni a növényekkel, azok gondozásával - nem munkaminőségben, hanem játék szinten. Őstermelő a család tanító és óvodapedagógus tagokkal.
A kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy milyen jogi háttérrel kell rendelkezni, milyen hivatalos tennivalók szükségesek egy ilyen (nevezzük így) ismeretterjesztő gazdaság létrehozásához?
Szeretem az ilyen proaktívan gondolkodó embereket.
Én bemennék helyedben a helyi mezőgazdasági hivatalba/agrárkamarához, és ott kérdeznék rá. Ja, és a www.pafi.hu-n néznék hozzá pályázati támogatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!